Salvador Perarnau, poeta de Súria

DOSSIER DIDÀCTIC

El dossier didàctic 'Salvador Perarnau, el poeta de Súria', escrit pels mestres i didactes Isabel Morales Garcia i Josep Antoni Serra Santallusia, és una iniciativa divulgativa de l’Ajuntament de Súria per apropar als infants de primària la figura d'aquest autor, Fill Predilecte de la Vila i Mestre en Gai Saber.

La publicació d'aquest dossier didàctic ha anat a càrrec de l'editorial manresana Zenobita Edicions, per iniciativa de l'Ajuntament de Súria. La seva elaboració va ser una proposta de la Comissió Commemoració Perarnau (2020-21), juntament amb altres iniciatives per a la difusió de la vida i obra del poeta surienc, en motiu del 125è aniversari del seu naixement i del 50è aniversari de la seva mort.

La presentació del dossier didàctic 'Salvador Perarnau, el poeta de Súria' va tenir lloc el setembre de 2022 al saló de sessions de la Casa de la Vila, dins del programa d'actes de l'Onze de Setembre a Súria.

A la primera part del quadern, s’hi inclouen diferents propostes didàctiques per conèixer l’entorn on va néixer i créixer Perarnau, així com els moments més destacats de la seva biografia i del seu context ambiental i històric.

A la segona part, l’alumnat pot aprofundir en els elements bàsics del seu llenguatge poètic: adjectius, comparacions, sentits figurats… També podrà memoritzar i recitar alguns poemes i practicar l’entonació de les frases, segons la intencionalitat de l’escriptor.

  • Enllaç per descarregar el dossier didàctic 'Salvador Perarnau, el poeta de Súria': Enllaç.
  • Enllaç per descarregar les orientacions pedagògiques del dossier didàctic 'Salvador Perarnau, el poeta de Súria': Enllaç.
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16-09-2022 19:25