La primera edició de l'Escola de Salut comença amb una elevada participació

Última revisió 03-02-2023 17:56
03/02/2023

El programa de la primera edició de l’Escola de Salut ha començat amb una xerrada i una caminada per l’entorn de la vila, amb un alt nivell de participació. Les activitats previstes es desenvoluparan fins al proper mes de juliol.

L’Escola de Salut és una iniciativa de l’Ajuntament de Súria, a través de les àrees municipals de Sanitat i Esports, i de l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central, amb l’equip sanitari del CAP Goretti Badia. Les activitats del programa s’adrecen a persones a partir de 60 anys.

La primera activitat de l’Escola de Salut es va fer dijous 2 de febrer i va consistir en una xerrada sobre salut mental, a càrrec de professionals del CAP Goretti Badia. L’acte va comptar amb la presència de les regidores de Sanitat, Olga Tena, i d’Esports, Montserrat Albacete.

En aquesta xerrada es va remarcar la importància d’una bona gestió de les emocions per mantenir l’equilibri emocional, evitant caure en riscos com l’aïllament social i afavorint les relacions personals i l’activitat física. L’acte va tenir lloc a L’Esplai amb una assistència elevada.

El programa d’activitats ha continuat aquest divendres 3 de febrer amb una caminada a la Font del Paraigua, a càrrec del Centre Excursionista.

Aquesta primera edició de l’Escola de Salut compta amb la participació del Consell Municipal de la Gent Gran, Centre Excursionista, Escola Municipal de Música, Associació de Gent Gran, Pou4 SAS, Fundació La Caixa i Diputació de Barcelona.

La propera activitat de l’Escola de Salut serà una xerrada sobre alimentació saludable en l’envelliment, que es farà dijous 9 de febrer a les 10.30 h a L’Esplai. L’acte inclourà una demostració de cuina i anirà a càrrec de la nutricionista i dietista del CAP Goretti Badia.

Xerrada sobre salut mental, dins del programa d'activitats de l'Escola de Salut, a L'Esplai.
Xerrada sobre salut mental, dins del programa d'activitats de l'Escola de Salut, a L'Esplai.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria