Museu de la Mineria

ESPAIS DEL MUSEU

  CENTRE D'INTERPRETACIÓ

El centre d’interpretació del Museu de la Mineria presenta de forma permanent diferents elements relacionats amb la història de l'activitat minera a Súria, com plafons informatius, objectes i vídeos divulgatius en diversos idiomes. També és el punt de partida d'itineraris per indrets rellevants de la història de la mineria a la vila.

  Ubicació: Can Sivila del Lloc (el Casinet). Entrada per l'Oficina de Turisme de Súria (carrer Sant Climent, 21 - Poble Vell).

 Més informació: Enllaç.

 


 

  LA COLÒNIA SANTA MARIA

La Colònia Santa Maria, actual barri de Santa Maria, és la ciutat obrera que el grup belga Solvay va edificar per als treballadors de la mina de potassa i les seves famílies a partir de l'any 1918. Tot i les transformacions patides i la incorporació de nous elements constructius, encara transmet l'ambient d'un barri obrer de començaments del segle XX.

 Ubicació: barri de Santa Maria.

 Més informació: Enllaç.

 


 

  HABITATGES DE TIPUS 10

Els habitatges de tipus 10 són el model constructiu que el grup belga Solvay va fer per als treballadors de la mina de potassa i les seves famílies a la Colònia Santa Maria a partir de l'any 1918, d'acord amb els criteris i estils que la Solvay va usar en totes les seves fàbriques arreu del món.

 Ubicació: barri de Santa Maria.

 Més informació: Enllaç.

 


 

  POU DEL SALÍ

El pou del Salí, actualment segellat, va ser el punt en què va ser descoberta la potassa de Súria l'any 1912. Va ser el tercer jaciment potàssic trobat al món.

 Ubicació: marge de la carretera d'accés sud al nucli urbà, a l'entorn de l'estructura de l'antiga cinta transportadora.

 Més informació: Enllaç.

 


 

  SANT PERE DEL PUIG

El conjunt arqueològic de l'antiga Església de Sant Pere del Puig i la domus de Torre del Puig de Sant Pere, datat del segle X, va ser un dels primers nuclis habitats coneguts de Súria, vinculat a l'explotació del guix.

 Ubicació: Espai Patrimonial de les Guixeres.

 Més informació: Enllaç.

 


 

  LES GUIXERES

El conjunt de les Guixeres està format per les restes de cinc antics forns de guix, amb les pedreres corresponents. L'explotació del guix, d'origen medieval, es va mantenir fins al segle XX.

 Ubicació: Espai Patrimonial de les Guixeres.

 Més informació: Enllaç.

 

→ TORNAR ENRERE

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 09-01-2024 17:02