Poble Vell de Súria

CARRER DE SANT CLIMENT

Enllaça la Plaça Major i el carrer de Sant Sebastià, al qual s’accedeix a través del Portal de Cardona. Bona part del carrer es troba cobert per porxos. Durant força segles, el Portal de Cardona havia estat l’única porta d’entrada i sortida al Poble Vell.

Sobre el porxo d’arcada gòtica visible des de la Plaça Major, destaca una finestra partida amb arcs romànics de mig punt de Cal Quim, una casa que data del 1747.

En aquest mateix carrer es troba la sala municipal Cal Balaguer del Porxo, que en els darrers anys s’ha consolidat com a espai d’exposicions i actes culturals. En aquest edifici també es troba l’Oficina de Turisme de Súria.

En una cantonada del carrer de sant Climent es troba Cal Xicana, amb l’antiga cisterna com un element més de la façana. Una altra peculiaritat destacada del carrer Sant Climent és l'existència de diferents relleus esculpits en elements constructius de diferents façanes: a l'alçada del número 17, s'hi pot veure una cara esculpida i l'escut ducal de Cardona, que també es troba a l'entrada de l'Oficina de Turisme.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 07-10-2021 19:05