Consell Municipal dels Infants

El Consell Municipal dels Infants és un organisme consultiu que pretén recollir la veu dels infants, animar-los a participar en la millora de la vila i fomentar els valors de la cooperació, el compromís i el respecte.

Els seus membres representen els nens i les nenes del municipi davant de l’Ajuntament. La seva permanència en el Consell Municipal dels Infants és de dos cursos.

Està format per dotze membres escollits democràticament pels seus companys de classe.

Al començament de cada curs escolar se’n renova el 50% dels membres. Hi participen alumnes dels col·legis Francesc Macià, Salipota i Fedac-Súria.

Súria va ser un dels primers municipis del Bages amb un Consell Municipal dels Infants. Va ser creat l'any 1998, seguint les propostes pedagògiques que promouen la participació dels infants en la millora de les seves comunitats. Un dels màxims exponents d'aquest moviment, el prestigiós pedagog italià Francesco Tonucci, va ser a Súria l'any 2008 per participar en l'acte del desè aniversari del Consell.

Al llarg de la seva història, el Consell Municipal dels Infants ha impulsat nombroses iniciatives de millora del municipi i de sensibilització cívica, social i ambiental a través d'exposicions, estudis i treballs de recerca.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 15-02-2022 18:11