L'Ajuntament demana 508.825,98 euros dels fons europeus Next Generation per al projecte del SAIAR

Última revisió 12-10-2022 10:35
28/07/2022

L'Ajuntament de Súria ha presentat aquest dijous 28 de juliol una sol·licitud per obtenir 508.825,98 euros dels fons europeus Next Generation UE per tal de fer realitat el futur SAIAR per a la gent gran. Actualment ja es compta amb una subvenció confirmada de 234.812,81 euros de la Diputació de Barcelona, destinada a impulsar aquest equipament social.

A més de la sol·licitud dels fons Next Generation, l’Ajuntament també manté contactes amb la Diputació de Barcelona per a l’atorgament d’un altre ajut de 200.000 euros per al projecte del SAIAR.

Si aquests ajuts són finalment concedits, Súria comptaria amb unes subvencions totals de 943.638,79 euros per fer realitat aquest equipament social, i que es perdrien en cas que el projecte no tirés endavant perquè no seria possible destinar-les a altres finalitats.

Aquesta quantitat cobriria el 65,84% de la inversió necessària per posar en marxa el SAIAR. L’Ajuntament hi aportaria uns fons propis de 489.514,20 euros, fins arribar a la quantitat prevista per a la seva realització, que en total és d’1.433.152,99 euros.

El projecte del SAIAR representa la inversió social més important realitzada en la història recent de Súria. Aquest equipament seria de titularitat pública i oferiria els seus serveis a les persones grans del municipi que requereixin suport o acompanyament, però que encara gaudeixen d’un nivell suficient d’autonomia personal.

L’objectiu dels SAIAR és oferir una atenció de qualitat basada en el model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP), construïda des de la màxima autonomia possible i sense que les persones usuàries hagin de deixar el seu entorn personal i familiar.

La sol·licitud dels fons Next Generation UE ha estat presentada al departament de Drets Socials de la Generalitat com a institució gestora dels convenis per a l’execució de projectes d’àmbit social que siguin finançats amb aquests ajuts europeus a Catalunya.

Imatges del projecte de SAIAR de Súria per a la gent gran, realitzat pel despatx d'arquitectura barceloní Urgell Arquitectes.
Imatges del projecte de SAIAR de Súria per a la gent gran, realitzat pel despatx d'arquitectura barceloní Urgell Arquitectes.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria