L'Ajuntament convoca un campionat d'estalvi d'aigua per promoure la reducció del consum domèstic en l'actual situació de sequera

Última revisió 05-03-2024 18:21
05/03/2024

L'Ajuntament de Súria ha convocat un campionat d’estalvi d’aigua per afavorir totes les accions que permetin una reducció del consum domèstic en l’actual situació d’emergència per sequera. Les persones o famílies guanyadores rebran vals de descompte que es podran utilitzar en comerços de la Unió de Botiguers de Súria.

Aquesta 1a edició del campionat és una iniciativa de l’àrea municipal de Medi Ambient, dins de les accions de sensibilització impulsades per fomentar l’estalvi d’aigua amb la participació de tothom. El calendari previst és el següent:

  • Del 12 de març al 2 d’abril: Presentació de sol·licituds per participar en el campionat. Cal demanar la inscripció mitjançant una instància i presentar-la en horari d’atenció al públic a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), a la planta baixa de la Casa de la Vila. La instància també pot ser presentada en format digital a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Caldrà afegir-hi fotocòpies de les factures de consum d’aigua dels quatre trimestres anteriors (de març de 2023 a març de 2024).
  • Del 15 de març al 15 de juny: Implantació de mesures d’estalvi d’aigua. Les mesures d’estalvi d’aigua a la llar s’hauran de fer efectives durant aquest període. Durant aquest període es proposaran activitats de sensibilització i reducció del consum a les persones i famílies participants.
  • Del 15 de juny al 15 de juliol: Presentació de la factura final amb l’estalvi d’aigua aconseguit.
  • Divendres 2 d’agost: Lliurament de premis. El lloc i l’hora de l’acte de lliurament seran anunciats oportunament.

Aquest dissabte 9 de març es farà promoció del campionat a la plaça de Sant Joan, durant el Mercat Setmanal. D’altra banda, al final d’aquesta primera edició es vol portar a terme una exposició final amb les mesures d’estalvi realitzades.

Les bases del campionat preveuen dues categories amb dos premis cadascuna:

  • Premi a la regularitat. Per a les llars que hagin aconseguit una reducció més gran del seu consum, en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Hi haurà primer premi (80 euros en vals de descompte comercial) i segon premi (40 euros en vals de descompte comercial).
  • Premi a la reducció. Per a les llars que hagin aconseguit un estalvi més gran en relació amb el període immediatament anerior. Hi haurà primer premi (80 euros en vals de descompte comercial) i segon premi (40 euros en vals de descompte comercial).

Súria és un dels municipis catalans inclosos en la declaració d’estat d’emergència declarat el passat 2 de febrer per la Generalitat, amb diferents restriccions de consum.

Enllaç a les bases del 1r campionat d’estalvi d’aigua de la vila de Súria: www.suria.cat/concurs.

Enllaç a la seu electrònica de l’Ajuntament de Súria: www.suria.cat/seuelectronica.

Enllaç per descarregar el model d’instància de l’Ajuntament de Súria: www.suria.cat/instancia.

Més informació sobre la sequera: www.suria.cat/sequera.

Imatge de difusió del 1r Campionat d'Estalvi d'Aigua de la Vila de Súria - Termini d'inscripcions entre el 12 de març i el 2 d'abril.
Imatge de difusió del 1r Campionat d'Estalvi d'Aigua de la Vila de Súria - Termini d'inscripcions entre el 12 de març i el 2 d'abril.