La 20a Fira Medieval d'Oficis de Súria comença amb animació i nombrosos visitants al Poble Vell

Última revisió 11-11-2023 17:48
11/11/2023

La 20a Fira Medieval d’Oficis viu les seves primeres hores d’activitat amb animació i un important nombre de visitants al Poble Vell de Súria. El programa d’activitats continua avui dissabte 11 i demà diumenge 12 de novembre amb artesans, tallers, espectacles, visites guiades, dansa, música i altres actuacions per a persones de totes les edats, i especialment per al públic familiar.

L’afluència de persones a la Fira ha estat constant al llarg del matí. En aquesta nova edició, la Fira Medieval d’Oficis ha augmentat el nombre de recreacions històriques i accions divulgatives sobre l’època medieval. Enguany es mantenen espectacles emblemàtics de la Fira i una important implicació d’entitats i persones de la vila.

La visita institucional d’obertura ha estat encapçalada per l’alcalde Albert Coberó i el regidor de Cultura i Turisme, Albert Fàbrega, acompanyats per altres membres de la Corporació Municipal. Com es tradicional, la visita ha començat pel centre de la vila, amb comerços ambientats en suport a la Fira, i ha continuat pel Poble Vell, on l’alcalde i la resta del seguici han parlat amb diferents artesans i firaires.

Entre les novetats destacades d’aquesta 20a edició es troba la incorporació del centre d’interpretació del Museu de la Mineria com un dels nous atractius del Poble Vell, i la projecció de documentals sobre oficis antics i perduts, a l’edifici de Can Sivila del Lloc (el Casinet).

El programa d’aquest diumenge 12 de novembre començarà a les 10.30 h i es perllongarà fins a la nit. En diferents punts del nucli urbà hi ha zones d’estacionament per a vehicles. L’accés fins al Poble Vell es pot fer a peu o amb un servei gratuït de bus que passa per l’espai d’estacionament del Rieral del Tordell i l’Estació d’Autobusos.

D’altra banda, el barri de Santa Maria acull una important concentració de caravanistes, coincidint amb la celebració de la Fira.

L’organització de la Fira Medieval d’Oficis és a càrrec de l’Ajuntament de Súria, amb la coordinació de l’àrea municipal de Turisme i la participació d’altres serveis municipals. La celebració del certamen té el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat.