El programa 'Climàtics' obté el Premi Escoles Verdes a la millor iniciativa de treball en xarxa

Última revisió 12-01-2022 17:51
12/01/2022

El programa ‘Climàtics’, impulsat per les escoles Francesc Macià, Salipota, Fedac i l’emissora municipal Ràdio Súria, ha rebut el premi a la millor iniciativa de treball en xarxa del Programa Escoles Verdes, dins dels guardons anuals que la Generalitat atorga anualment en aquesta iniciativa d’àmbit català. El premi ha estat anunciat en el transcurs de la 18a Trobada d’Escoles Verdes, que ha tingut lloc aquest dimecres 12 de gener a Cabrils (Maresme).

En el veredicte dels Premis Escoles Verdes 2021 es destaca que ‘Climàtics’ és “una proposta original, molt didàctica, ben estructurada i transversal” que desenvolupa “un veritable treball en xarxa, no només entre les escoles sinó amb altres agents del municipi”.

El jurat dels Premis Escoles Verdes també han valorat que les tres escoles surienques d’educació primària “tenen molt consolidat el treball en xarxa i han desenvolupat al llarg dels anys i de manera col·laboradora diversos projectes de temàtiques ambientals”, dins dels seus plans d’acció com a Escoles Verdes.

Aquesta 18a Trobada d’Escoles Verdes s’ha celebrat de forma telemàtica a causa de l’actual situació sanitària. L’anunci del guardó ha anat acompanyat d’un vídeo sobre el programa ‘Climàtics’, amb la participació de professorat i alumnat surienc.

Els altres centres educatius catalans guardonats en les altres categories del Premi Escoles Verdes han estat l’Escola L’Olivera de Cabrils (Maresme) i l’Escola Vedruna de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès).

L’acte ha començat amb un missatge de benvinguda del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que ha agraït “la implicació” de tota la comunitat educativa de les Escoles Verdes, que representen “el compromís i l’esperança” per un món més sostenible.

En la cloenda de l’acte, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, ha felicitat les escoles guardonades per haver realitzat un “treball excel·lent” en la sensibilització mediambiental.

El programa ‘Climàtics’ va néixer durant el curs 2019-20 per iniciativa de l’Escola Francesc Macià i Ràdio Súria, amb el suport de la Biblioteca Pública i de l’Ajuntament, a través de l’àrea municipal de Medi Ambient. A partir de la segona temporada s’hi van afegir les escoles Salipota i Fedac.

Al llarg d’aquest curs 2021-22 s’estan portant a terme diferents tallers de ràdio per a l’alumnat de les tres escoles participants en el programa, amb el suport de Ràdio Súria.

Les Escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac participen en el Programa Escoles Verdes des del curs 2004-05, amb el suport de l’Ajuntament. L’any 2009 ja havien estat guardonades per l’actuació ‘L’Energia que mou Súria’.

En el conjunt de Catalunya, un total de 859 centres educatius compten amb el distintiu d’Escoles Verdes.

Logotip del programa 'Climàtics' de les escoles Francesc Macià, Salipota, Fedac i l'emissora municipal Ràdio Súria.
Logotip del programa 'Climàtics' de les escoles Francesc Macià, Salipota, Fedac i l'emissora municipal Ràdio Súria.