Fonts de Súria i el seu entorn

ANÀLISI DE QUALITAT DE L’AIGUA

La normativa vigent estableix la següent classificació de l’aigua de les fonts:

  • Aigua no apta per al consum. Aquesta qualificació s’atribueix quan els resultats de les anàlisis no acompleixen els criteris mínims de potabilitat.
  • Aigua sense garanties sanitàries. Correspon a les fons que no reben cap tipus de tractament desinfectant i no se’n pot garantir la potabilitat continuada.
  • Aigua no apta per al consum i amb riscos per a la salut. S’aplica en els casos en què el resultat de les anàlisis supera els valors d’alerta.

Un o dos cops l’any són analitzats els següents paràmetres bàsics:

  • Físics. Temperatura i cabal.
  • Químics. Conductivitat a 20ºC, terbolesa, Ph, amoni i nitrats.
  • Microbiològics. Presència de bacteris coliforms, Clostridium perfringens, enterococs i Escherichia coli.

Els paràmetres químics i microbiològics que es tenen en compte en l’anàlisi de la qualitat de l’aigua de les fonts són els següents:

L’anàlisi de la qualitat de l’aigua de les fonts de Súria i el seu entorn es porten a terme amb el suport de l'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03-10-2023 16:32