Fira Medieval d'Oficis

LA FIRA DE LES NOSTRES ARRELS

En pocs anys, la Fira Medieval d’Oficis de Súria s’ha convertit en una de les activitats més destacades del calendari festiu del Bages, amb paradistes, artesans d’oficis tradicionals, tallers i nombrosos atractius per a tots els visitants al Poble Vell, un dels nuclis antics més ben conservats de Catalunya. La primera edició de la Fira va tenir lloc el novembre de l'any 2002.

La Fira Medieval d’Oficis es caracteritza per l’alta presència d’entitats locals i per l’àmplia oferta d’activitats participatives per als visitants, com tallers i actuacions al carrer (danses, rondalles, cants, joglars i cavallers). Des de la primera edició, l’organització aposta per la qualitat dels paradistes i dels espectacles al carrer per tal de garantir-ne el màxim rigor històric i la qualitat del certamen.

El Poble Vell es converteix en l’escenari ideal per transmetre als visitants la sensació de ser en una petita vila medieval. Les seves places i carrers es guarneixen amb palla, domassos i altres elements per convertir la visita a la Fira en un autèntic viatge en el temps.

Al llarg de la seva història, la Fira Medieval d’Oficis ha incorporat actuacions i espectacles que enriqueixen cada vegada més la seva oferta.

La Fira Medieval d'Oficis només es va deixar de celebrar l'any 2020 a causa de la pandèmia. L'any següent, degut a la vigència d'algunes restriccions per a la celebració d'actes públiques, se'n va fer una versió reduïda sense parades, tallers ni artesans.

A més de les activitats que es desenvolupen al Poble Vell, el comerç de Súria obre les seves portes durant la Fira, amb les botigues guarnides amb ambientació medieval. L'any 2022 s'hi va incorporar la promoció comercial 'Rasca i guanya' amb la participació de comerços, bars i restaurants de la vila.

 Dates de celebració per a l'any 2024: Dissabte 9 i diumenge 10 de novembre.

 

→ TIRAR ENRERE

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-01-2024 12:40