Caramelles de Súria

DOSSIER DIDÀCTIC

El dossier didàctic ’Les caramelles a Súria’ va ser elaborat l’any 2010 per mestres de les tres escoles d’educació infantil i primària de la vila (Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac) i de l'Escola Bressol Municipal Petit Estel. L’objectiu de la iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Súria, era oferir diferents propostes de treball pedagògic per tal que els alumnes coneguin millor la història i la realitat actual de la festa més representativa de la tradició local.

El dossier proposa diferents activitats pensades per a alumnes d’educació infantil, cicle inicial i cicle mitjà. Els exercicis plantejats volen transmetre als escolars de forma amena l’origen de les Caramelles, la història de les colles i el significat dels elements de la festa, com les cançons, la música, les danses o el vestuari, entre d’altres aspectes.

El dossier és encapçalat amb diferents orientacions didàctiques adreçades al professorat per a la realització de les activitats proposades. Com a annex, es reprodueixen interessants documents històrics dels darrers segles per mostrar l’evolució de la festa al llarg del temps. La producció i disseny gràfic del dossier didàctic va anar a càrrec de Zenobita Edicions.

 Enllaç per descarregar el dossier didàctic 'Les Caramelles a Súria': Enllaç

 

→ TORNAR ENRERE

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-01-2024 12:38