Súria viu un cap de setmana solidari amb la Marató de Donació de Sang i el 5è Barber Solidari

Última revisió 26-09-2023 13:37
25/09/2023

Súria va viure un cap de setmana solidari amb la celebració de la Marató de Donació de Sang i el 5è Barber Solidari a la plaça de Sant Joan, que van registrar una nombrosa participació. La Marató va aconseguir un nou rècord a la vila amb 115 donacions de sang en un sol dia, gairebé el doble del rècord anterior.

La Marató de Donació de Sang va tenir lloc el passat dissabte 23 de setembre, organitzat pel Banc de Sang i Teixits, Associació de Donants de Sang del Bages i Ajuntament de Súria. El seu desenvolupament va ser possible gràcies a la participació de persones voluntàries i la col·laboració d’entitats, empreses i establiments comercials.

El desenvolupament de la Marató va incloure nombroses actuacions de música i dansa, a més de jocs infantils, un concurs de ball infantil, tast de vins, demostració de seguretat, arrossada popular, servei de bar i altres activitats.

Un altre dels objectius de la Marató era recordar i homenatjar l’exdelegat del Banc de Sang i Teixits i exregidor Juan José González Castillo per la forta implicació que va tenir al llarg de la seva vida per promoure a Súria aquesta pràctica solidària i necessària.

Segons dades del Banc de Sang i Teixits, un total de 139 persones es van interessar per la donació de sang durant la Marató, de les quals es van fer les esmentades 115 extraccions i una donació de moll de l’os. Per a disset persones es va tractar de la primera donació.

Les donacions realitzades a Súria durant la Marató del dissabte passat beneficiaran 345 pacients, segons el Banc de Sang i Teixits.

Les entitats col·laboradores de la Marató de Donació de Sang van ser Casal de la Dona, Centre Excursionista de Súria, El Pakitu no Puja, Societat Atlètica de Súria, Centre d’Esports Súria, Unió Ciclista Mig-Món i les associacions de veïns dels barris del Poble Vell, Joncarets i Santa Maria.

La 5a edició del Barber Solidari es va fer diumenge 24 de setembre, amb la participació de barbers i barberes de tot el país. Tots els beneficis recaptats seran destinats íntegrament a l’Institut Guttman.

L’organització del Barber Solidari és a càrrec de Barber Life, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Súria i diferents establiments comercials. El desenvolupament d’aquesta edició va ser amenitzada per la música de DJ Cristian Hoock.

Plafons de la Marató de Donació de Sang de Súria, a la plaça de Sant Joan.
Plafons de la Marató de Donació de Sang de Súria, a la plaça de Sant Joan.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria