Súria recorda la desaparició dels germans Dolors i Isidre Orrit amb la projecció del documental 'Els Orrit'

Última revisió 05-09-2023 12:10
05/09/2023

Súria va recordar els germans Dolors i Isidre Òrrit, desapareguts l’any 1988, amb la projecció del documental ‘Els Òrrit’ sobre el drama humà, les vivències de la família i les investigacions relacionades amb aquest cas, encara no resolt. L’acte es va fer el passat dissabte 2 de setembre a les Pistes de l’Escorxador amb la presència de prop d’una cinquantena de persones.

El documental ‘Els Òrrit’, dirigit per Ferran Ureña i Marc Solanes, va ser estrenat en la darrera edició del prestigiós festival DocsBarcelona, que va tenir lloc el passat mes de maig. La seva projecció a Súria s’ha produït pocs dies abans del 35è aniversari de la desaparició dels dos germans, el 5 de setembre de 1988 a l’Hospital de Sant Joan de Déu (Manresa).

L’acte va aplegar diferents membres de la família Òrrit, que van expressar la seva determinació a seguir lluitant per l’esclariment complet del cas. Segons Maria Carme Òrrit, la difusió del documental pot contribuir a avançar en la recerca dels dos germans, que en el moment de la desaparició tenien 17 i 5 anys d’edat. Maria Carme Òrrit també va agrair el suport de Súria davant del drama humà de la família.

L’organització de l’acte va anar a càrrec de l’Ajuntament de Súria, amb la col·laboració de l’Associació de Familiars de Desapareguts i Desaparegudes (Afades) i la productora del documental, Vivir Rodando.

Entre les persones assistents es trobava l’alcalde Albert Coberó, la regidora d’Educació, Drets Socials i Solidaritat, Esther Cabezos, i la regidora de Via Publica, Seguretat Ciutadana i Sanitat, Olga Tena.

El setembre de 2021, un acte celebrat al davant de la Casa de la Vila va recordar els germans Dolors i Isidre Òrrit, amb la participació de familiars, membres de la Corporació Municipal i altres persones de la vila.

  • Enllaç al tràiler del documental ‘Els Òrrit’ de Ferran Ureña i Marc Solanes: Enllaç.