Nova convocatòria dels ajuts europeus Leader per a projectes de dinamització a Súria i altres municipis de la Catalunya central

Última revisió 22-09-2023 13:17
22/09/2023

L’Associació pel Desenvolupament Rural (ADR) de la Catalunya Central ha informat que aquest mes d’octubre s’obrirà una nova convocatòria dels ajuts europeus Leader per a projectes de dinamització del territori. El termini de sol·licituds romandrà obert fins al dijous 30 de novembre de 2023.

Els ajuts Leader s’adrecen a persones físiques i jurídiques, empreses de diferents sectors, institucions i entitats que portin a terme inversions o actuacions relacionades amb els següents objectius:

  • Generar activitat econòmica.
  • Fomentar la creació d’ocupació.
  • Establir polítiques específiques per als joves del món rural, fomentant el seu arrelament i desenvolupament econòmic i social.
  • Promoure accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic i de protecció dels recursos naturals.
  • Estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

Súria forma part de l’ADR de la Catalunya Central des de l’any 2015. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que està reconeguda com a Grup d’Acció Local per la Generalitat, i a la qual pertanyen més d’una seixantena de municipis de les comarques del Berguedà, Bages, Moianès, Lluçanès, Osona i Vallès Occidental.

Les empreses i persones interessades es poden posar en contacte amb l’ADR de la Catalunya Central, trucant al telèfon 93.821.42.25 o enviant un missatge de correu electrònic a l’adreça info@catcentral.cat.

La Comissió Europea va crear el programa Leader l’any 1991 per finançar projectes de revitalització econòmica i social a les zones rurals.

  • Web de l’Associació pel Desenvolupament Rural (ADR) de la Catalunya Central: www.catcentral.cat.