Les activitats de Sant Jordi a Súria continuen aquest dimarts 23 d'abril, després de la cloenda del cicle 'Per Sant Jordi, llibres de casa'

Última revisió 23-04-2024 13:33
23/04/2024

El cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’ va acabar aquest dilluns 22 d’abril amb la presentació de l’obra ‘Mala mar’ de l’escriptora surienca Eva Ferrer Paniagua i la il·lustradora Inna Mestre Cunillera a la Biblioteca Pública. El programa de Sant Jordi continua aquest dimarts 23 d’abril a Súria amb diferents activitats a la plaça de Sant Joan i les tradicionals parades de llibres i roses al carrer.

‘Mala mar’ és una obra adreçada preferentment als infants, que s’afegeix als altres llibres publicats per l’escriptora surienca. La seva presentació va comptar amb la participació de les dues autores i de l’editor Tolo Albertí Bosch, de Saïm Edicions, davant d’un públic familiar.

L’organització del cicle ‘Per Sant Jordi, llibres de casa’ és a càrrec de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, amb l’objectiu de contribuir a la difusió d’obres d’autors locals o estretament relacionats amb la vila. Els llibres presentats en l’edició d’enguany han estat ‘Albor. La veu dels nens i nenes de Súria en el temps de la guerra’ de Magda Esquius Ros, ‘Un talp als Jocs Olímpics’ de Martí Gironell i Coaner Codina, i ‘Formas de la materia oscura’ de Moisés Galindo Reyes.

Durant el passat cap de setmana van tenir lloc altres activitats vinculades a la diada de Sant Jordi, com la cloenda de la Gimcana Literària, una iniciativa del programa Súria Municipi Lector amb la col·laboració de la Biblioteca Pública, els centres d’ensenyament de la vila i el comerç local.

La plaça de Sant Joan va acollir dissabte 20 d’abril la 27a Mostra de Dansa, amb la participació d’escoles de la Catalunya central i de diferents comarques comarques. L’organització de la Mostra de Dansa és a càrrec de l’Escola de Dansa M. Cinta, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Dins del programa de Sant Jordi també s’ha inclòs la representació de l’obra teatral ‘Un concert a la Casa Blanca’ de Jordi Roigé, que forma part de la 7a edició d’Art en Cicle, organitzat pel Foment Cultural i l’Ajuntament. La peça tracta sobre les relacions entre el músic català Pau Casals i el president nord-americà John F. Kennedy, en una interpretació del surienc Roc Esquius, Mingo Ràfols i Mercè Pons.

Les activitats previstes per a aquest dimarts 23 d’abril, diada de Sant Jordi, són les següents:

 • 16.00 a 19.30 h. Biblioteca al carrer. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 17.30 a 18.30 h. Activitats a la plaça de Sant Joan:
  • Tallers per als infants, amb les AFA de les escoles Salipota i Fedac.
  • Animació musical amb la xaranga Binbonband, formada per alumnes de l’Institut Mig-Món.
  • Contacontes a càrrec del Consell Municipal de la Gent Gran.
  • Lliurament de premis de la Gimcana Literària, a càrrec del Consell Municipal dels Infants.
  • Durant tot el dia. Parades de llibres i roses.

El programa de Sant Jordi acabarà aquest divendres 26 d’abril amb una xerrada sobre la restauració del portal centenari de l’Escola Vella i de la maqueta del grup escolar projectat l’any 1936. L’acte tindrà lloc a les 19.00 h al saló de sessions de la Casa de la Vila.