L'Ajuntament de Súria rep dos projectes d'obres de la Diputació de Barcelona

Última revisió 08-02-2024 10:43
06/02/2024

L'Ajuntament de Súria ha rebut dos projectes redactats per la Diputació de Barcelona per a la consolidació i adequació de dues façanes del Castell i per a la reurbanització de la travessia principal de la vila. Aquests dos projectes van ser lliurats aquest dilluns 5 de febrer a l’alcalde Albert Coberó pel vicepresident quart i diputat d’Infraestructures, Equipament i Patrimoni Arquitectònic de la Diputació, Marc Castells.

El projecte relacionat amb el Castell preveu la restauració de les façanes nord i llevant, continuant així l’actuació realitzada l’any 2022 en les altres dues façanes. També s’hi preveu l’arranjament de l’entorn immediat i el condicionament i valorització dels estrats geològics sobre els quals es va bastir l’edifici. En el projecte es preveu per a aquesta actuació un pressupost de 191.983,11 euros, IVA inclòs.

L’objectiu de l’altre projecte és adequar la travessia urbana a la normativa d’accessibilitat vigent, guanyant superfície per als vianants, l’activitat comercial i les terrasses, a més de reduir la intensitat del trànsit de vehicles, augmentar la presència del verd urbà i regular la càrrega i descàrrega.

El projecte de reurbanització de la travessia principal de la vila servirà de base per definir com serà aquesta remodelació quan l’Ajuntament estigui en disposició de plantejar-la, després de parlar amb tots els sectors afectats. La proposta elaborada per la Diputació contempla un pressupost d’1.295.782,34 euros, IVA inclòs, per a aquesta actuació.

Després de la recepció dels dos projectes, l’alcalde de Súria i el vicepresident quart de la Diputació van visitar la nova vorera i altres millores del carrer Tarragona, a l’alçada del barri de Santa Maria.

L'alcalde Albert Coberó i el vicepresident quart de la Diputació, Marc Castells, durant el lliurament dels projectes a la Casa de la Vila.
L'alcalde Albert Coberó i el vicepresident quart de la Diputació, Marc Castells, durant el lliurament dels projectes a la Casa de la Vila.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria