L'Ajuntament de Súria inicia l'elaboració del Pla de Salut, amb la participació de professionals i ciutadania

Última revisió 06-10-2023 13:16
06/10/2023

L'Ajuntament de Súria ha iniciat l’elaboració del Pla de Salut amb la identificació dels problemes i necessitats de salut, i propostes de planificació i actuació per al període 2023-27. Aquest document tindrà en compte els problemes de salut existents, les necessitats actuals i les previsions dels propers anys, amb la participació de professionals del sector sanitari, representants municipals, responsables d’entitats, agents socials i altres persones interessades.

Un dels objectius principals de l’actual fase d’elaboració del Pla és recollir el major nombre possible d’opinions a partir d’un procés participatiu basat en enquestes telemàtiques, bústies participatives, entrevistes i trobades presencials.

En aquest sentit, la participació ciutadana és un element imprescindible per complementar les informacions estadístiques existents i definir les actuacions de salut necessàries per als propers quatre anys.

L’equip impulsor del Pla de Salut està format per membres de l’equip de govern i tècnics municipals, l’equip d’atenció primària (EAP) de Súria, l’Agència de Salut Pública de Catalunya i CatSalut, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la coordinació de l’assessoria bagenca Amb Salut, especialitzada en temes relacionats amb projectes de salut pública, promoció de la salut i salut comunitària.

Les propostes del Pla tindran en compte la necessitat d’integrar la salut en totes les polítiques municipals, a partir de criteris de desenvolupament sostenible i equitat social.

Les accions participatives del Pla de Salut seran anunciades oportunament, amb l’objectiu de poder disposar d’aquesta eina de planificació en el primer semestre de l’any vinent.

Reunió sobre l'elaboració del Pla de Salut de Súria, al saló de sessions de la Casa de la Vila.
Reunió sobre l'elaboració del Pla de Salut de Súria, al saló de sessions de la Casa de la Vila.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria