La Fundació Althaia inicia una nova ronda del Programa de Detecció Precoç del càncer de còlon i recte

Última revisió 11-05-2023 09:56
08/05/2023

L'Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer de Còlon i Recte de la Fundació Althaia ha iniciat la quarta ronda del Programa de Detecció Precoç a l’Àrea Bàsica de Salut de Súria. Per aquest motiu, les persones d’edats compreses entre 50 i 69 anys rebran una carta per convidar-los a fer una senzilla prova de detecció a casa.

Aquesta prova consisteix en la recollida d’una petita mostra de femta per analitzar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. La participació en el Programa de Detecció Precoç és voluntària.

Les persones que rebin la carta i vulguin participar-hi hauran d’adreçar-se a alguna de les farmàcies adherides per tal de lliurar la carta i rebre la prova que servirà per recollir la mostra. Un cop recollida aquesta mostra, s’haurà de tornar la prova a la farmàcia.

El resultat de la prova, un cop analitzada pel laboratori, es comunicarà per correu o per telèfon. En cas necessari, s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

El càncer de còlon i recte és el més freqüent a Catalunya. L’objectiu del Programa de Detecció Precoç és detectar lesions preneoplàsiques, anomenades pòlips, i càncers en estat precoç, que d’aquesta manera tindran un millor tractament i més bon pronòstic.

El desenvolupament de la campanya a Súria té el suport de l’Ajuntament, a través de l’àrea de Sanitat, i de les farmàcies adherides.

  • Més informació sobre el Programa de Detecció Precoç del càncer de còlon i recte de la Fundació Althaia: Enllaç.

Imatge del cartell informatiu de la nova ronda del Programa de Detecció Precoç del càncer de còlon i recte.
Imatge del cartell informatiu de la nova ronda del Programa de Detecció Precoç del càncer de còlon i recte.