La Festa Major de Súria manté l'alta participació amb les tradicionals Tocades com un dels actes amb més públic

Última revisió 22-07-2023 10:36
17/07/2023

Centenars de persones van assistir a les tradicionals Tocades de la Festa Major de Súria amb la Banda de Música de Cardona la nit del diumenge 16 de juliol, en un dels actes més participats del programa d’enguany. La Festa Major continua aquest dilluns 17 amb la novetat d’un màpping a l’entorn de la rotonda del pont de Salipota (23.00 h), la tornada de l’Orquestra Maravella amb un concert de tarda (19.00 h) i un ball de nit (23.15 h) i un espectacle d’animació infantil (18.00 h).

La gran assistència de públic a les Tocades mostra la plena vigència d’aquest acte característic de la Festa Major surienca. Les cadires del públic van ocupar bona part del carrer Ernest Solvay, amb la presència de persones de totes les edats.

La música surienca va tenir una presència destacada en el concert, amb la interpretació de diferents peces vinculades a la vila, el protagonisme de solistes de Súria i l’estrena d’una versió de ‘La sardana del món nou’ del compositor surienc Joan Pelfort, a partir d’un poema de Salvador Perarnau.

El director de la Banda de Música de Cardona, Xavier Ventosa, va agrair la gran resposta de públic d’aquesta nova participació en les Tocades de la Festa Major, destacant la important presència de músics de Súria en la formació cardonina, que enguany celebra el seu vintè aniversari.

Com és tradicional, a la celebració de les Tocades va assistir la Corporació Municipal, encapçalada per l’alcalde Albert Coberó, des dels balcons de la façana principal de la Casa de la Vila.

Posteriorment, la Banda de Música de Cardona va protagonitzar una cercavila pel centre urbà, des de la Casa de la Vila fins a la plaça de Sant Joan.

Altres activitats festives del diumenge 16 de juliol van ser les matinades amb els Grallers del Poble Vell, la galejada dels Trabucaires del Tro Gros, el supertobogan i un vermut musical amb el duet Boopy’s Love al Parc Municipal Macary i Viader.

L’Església Parroquial de Sant Cristòfol va acollir la celebració de la missa solemne de Festa Major, duran la qual es van interpretar els Goigs de Sant Cristòfol, patró de la vila. En aquesta cerimònia van assistir-hi l’alcalde Albert Coberó i altres membres de la Corporació Municipal, a més de representants del teixit social de la vila.

El programa d’actes del diumenge 16 de juliol es va completar amb un ball de tarda amb el grup musical The Delay’s i concerts de nit amb els grups 555 Project i La Patrulla de la Muerte a la plaça de Sant Joan.

Entre els actes destacats del dissabte 15 de juliol, hi figuren el concert de la JazzBand Navàs-Súria, amb la col·laboració de l’Orquestra Diabòlica de l’Escola Municipal de Música, al davant de la Casa de la Vila. Aquest va ser el darrer concert d’aquest curs 2022-23 per a la JazzBand, dirigida per Jordi Pujols i formada per alumnat de les Escoles Municipals de Música de Navàs i Súria.

El mateix dia va tenir lloc la Trobada Castellera de Festa Major a la plaça de la Serradora, amb la participació de la Colla Castellera Salats de Súria, la Colla Castellera Xerrics d’Olot i la Colla de Santa Coloma de Gramenet.

Altres activitats de tarda i nit del dissabte 15 de juliol van ser la Pedalada Popular de la Unió Ciclista Mig-Món, la cercavila nocturna del grup BKT Brass Band, el concert de l’Orquestra Centauro i l’actuació del DJ Arzzett, amb una gran participació de públic.

Durant les nits d’aquests dies centrals de la Festa Major, hi ha hagut a la plaça de Sant Joan una parada del Punt Lila d’informació, sensibilització i prevenció d’actituds masclistes. Es tracta d’un servei impulsat per la Diputació de Barcelona, al qual està adherit l’Ajuntament de Súria.

D’altra banda, aquest dilluns 17 de juliol ha tingut lloc la tradicional missa en sufragi dels difunts a l’Església Parroquial de Sant Cristòfol.

El programa d’actes de la Festa Major de Súria continua amb els següents actes:

Dilluns 17 de juliol

  • 18.00 h. Animació infantil. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
  • 19.00 h. Concert de Tarda amb l’Orquestra Maravella. Lloc: plaça de Sant Joan.
  • 23.00 h. Màpping de Festa Major. Lloc: rotonda del pont de Salipota.
  • 23.15 h. Ball de Nit amb l’Orquestra Maravella. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dimarts 18 de juliol

  • 22.00 h. Ballada de sardanes. A càrrec de la Cobla Vila d’Olesa. L’hora de celebració d’aquest acte ha estat endarrerida en relació amb la programació inicial, a causa de les previsions d’altes temperatures. Lloc: plaça de la Serradora.

L’organització de la Festa Major 2023 és a càrrec de l’Ajuntament de Súria i la Comissió de Festa Major, amb la col·laboració de diferents entitats de la vila.

Tocades de la Festa Major de Súria 2023 amb la Banda de Música de Cardona, al davant de la Casa de la Vila.
Tocades de la Festa Major de Súria 2023 amb la Banda de Música de Cardona, al davant de la Casa de la Vila.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria