Comunicat del govern municipal de l'Ajuntament de Súria sobre els projectes de la nova Biblioteca Pública i el SAIAR

Última revisió 17-03-2023 19:35
17/03/2023

El govern municipal, format pels grups del PSC i GIIS, i davant el resultat de la votació que es va produir en la sessió extraordinària del Ple Municipal d’aquest dijous 16 de març sobre el projecte constructiu de la nova Biblioteca Pública i Centre Cultural, vol donar a conèixer les següents consideracions:

  1. Lamentar el rebuig de l’oposició municipal (ERC, aiS, JxS i regidor no adscrit) a la proposta d’autoritzar la despesa plurianual del projecte, ja que pot comportar la pèrdua d’una subvenció de més d’un milió d’euros, atorgada pel departament de Cultura de la Generalitat.

  2. Remarcar que la pèrdua d’aquesta subvenció també comportarà l’aturada del projecte de SAIAR per a les persones grans i la pèrdua de les subvencions ja compromeses per fer realitat aquest equipament sociosanitari, ja que l’Ajuntament de Súria no es pot plantejar tirar endavant els dos serveis sense suport econòmic extern.

  3. Reiterar el seu convenciment que el solar de l’antic cinema Califòrnia és la millor opció per construir l’edifici de Biblioteca Pública i Centre Cultural per raons d’ubicació, lluminositat, espai disponible, accessibilitat i possibilitats d’ampliació. Cal recordar que aquest projecte també compta amb l’aval del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Diputació de Barcelona, departament de Cultura de la Generalitat i dels tècnics municipals.

  4. Informar que el govern municipal disposa d’una alternativa d’estacionament al costat de l’espai del Califòrnia, i que ofereix més places que el pàrquing actual, però l’oposició no ha permès desenvolupar l’acord verbal al qual es va arribar l’any 2021 amb la propietat del terreny per tal de fer-ho possible.

  5. Constatar la falta d’arguments de l’oposició municipal per justificar el seu rebuig al projecte de Biblioteca i Centre Cultural al Califòrnia, més enllà d’interessos personals o polítics que provocaran un nou retard del seu desenvolupament i perjudiquen el conjunt de la població.

  6. Destacar que l’oposició municipal ha tingut possibilitats de ple accés a tota la informació disponible sobre els dos projectes i que s’han fet nombroses reunions i contactes amb els grups d’oposició per intentar apropar posicions, a diferència del que va succeir en l’anterior mandat municipal, quan l’equip de govern d’aleshores va plantejar l’opció de Cal Pau sense cap estudi previ d’idoneïtat ni cap voluntat de consens.

  7. Remarcar que el govern municipal seguirà lluitant per intentar tirar endavant els projectes del SAIAR i de la Biblioteca i Centre Cultural fins al final del mandat, tot i el resultat negatiu de la votació del Ple Municipal.