L'Ajuntament tanca els camins del Pla de Reguant afectats per l'aparició d'una bòfia

Última revisió 13-05-2022 18:04
13/05/2022

L'Ajuntament de Súria ha fet públic aquest divendres 13 de maig un decret d’Alcaldia sobre el tancament provisional i urgent dels camins del Pla de Reguant afectats per l’aparició d’una bòfia de grans dimensions a la zona del bosc de ribera. La Policia Local ha senyalitzat la prohibició d’accés a peu o per mitjà de qualsevol tipus de mitjà de transport per l’àrea afectada.

L’esfondrament va ser detectat inicialment el passat 6 de maig en un dels camins del bosc de ribera. Les dimensions de la bòfia han augmentat des d’aquesta data, i no es descarta que pugui créixer encara més.

Segons el decret, les mesures adoptades són estrictament temporals, en espera d’adoptar una solució definitiva proposada per tècnics experts en la matèria.

A hores d’ara es desconeixen les causes que han motivat l’aparició d’aquesta bòfia, tot i que es tracta d’una àrea en què hi ha constància històrica d’altres esfondraments de terreny, relacionats probablement amb les característiques geològiques de la zona.

L’Ajuntament demana a tothom el compliment estricte de la prohibició de transitar pels camins tallats i que ningú s’apropi a la zona d’esfondrament pel perill que això pot suposar.

Tall d'un dels camins afectats per l'aparició de la bòfia al bosc de ribera.
Tall d'un dels camins afectats per l'aparició de la bòfia al bosc de ribera.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria