El termini de prohibició per fer foc sense autorització romandrà vigent fins al proper 15 d'octubre

Última revisió 24-03-2023 12:00
24/03/2023

L’Ajuntament de Súria recorda que fins al proper 15 d’octubre serà necessari demanar autorització per fer foc al bosc, després de l’entrada en vigor del termini anual implantat per la Generalitat. La sol·licitud d’autorització s’haurà de presentar presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de la Casa de la Vila o telemàticament a la seu electrònica de l’Ajuntament.

El termini va entrar en vigor el passat 15 de març. La normativa indica que no es pot encendre foc sense autorització en terrenys forestals ni en una franja de 500 metres al seu entorn.

També és obligatòria l’autorització en els següents casos:

  • Crema de restes de poda i aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.
  • Focs d’esbarjo, o altres que estiguin relacionats amb l’apicultura.

També queda prohibit llençar objectes encesos, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc. Tampoc no es pot abocar escombraries o restes de qualsevol mena (vegetals o industrials) que puguin ser causa d’inici d’un foc, ni utilitzar bufadors o instruments similars en obres que es facin en vies de comunicació a través de terrenys forestals.

En àrees recreatives i d’acampada, o bé en parcel·les d’urbanitzacions, només es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

L’Ajuntament demana el compliment estricte d’aquestes restriccions, tenint en compte l’elevat de risc forestal i la greu situació de sequera que es pateix actualment.