Casa de la Vila

La Casa de la Vila va ser construïda entre els anys 1918-20, amb l'impuls de la corporació presidida per l'alcalde Jaume Biadiu i Morera, i a partir d’un projecte del prestigiós arquitecte barceloní Jeroni Martorell i Terrats (1873-1951).

És un bon exponent dels corrents noucentistes, basats en la racionalitat i la simplicitat de formes, incorporant-hi elements tradicionals de l’arquitectura catalana. L’obra va ser feta en una època de creixement econòmic, urbanístic i demogràfic, a causa de la descoberta de la potassa a Súria (1912) i la seva explotació.

A partir de 1985, es va efectuar la primera gran reforma, renovant la coberta, guanyant i arranjant espais interiors i refent façanes.

El 2010 és l’any de la segona renovació important, amb l’objectiu d’optimitzar tota la seva superfície i fer-la accessible a tothom. Es va cobrir el pati interior amb una cúpula de vidre i va ser instal·lat un ascensor integrat i panoràmic per garantir l’accessibilitat a totes les plantes de l’edifici. En l’àmbit patrimonial, es van restaurar i realçar elements arquitectònics de l’edifici i va ser instal·lat un rellotge mural previst en el projecte original de Jeroni Martorell.

La Casa de la Vila és la seu institucional de la representació política elegida democràticament pels ciutadans i ciutadanes del municipi: l’Ajuntament de Súria. És un lloc i un espai de tothom com a símbol de la democràcia municipal.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 11-02-2021 18:01