Caramelles de Súria

ACTES DESTACATS

ACTE INAUGURAL

L’acte inaugural de les Caramelles es celebra el Dissabte de Pasqua, amb la Casa de la Vila i entorn com a escenari. Consisteix en la col·locació de cintes commemoratives en estendards o altres elements característics de les colles, amb l’acompanyament d’una galejada dels Trabucaires del Tro Gros. Les Caramelles de Súria compten amb un acte inaugural des de l’any 2016.

 


 

CARAMELLES A PAGÈS

Aquesta activitat enllaça plenament amb l’origen històric de les Caramelles. Cada Dissabte de Pasqua, les colles recorren les masies i nuclis propers a Súria per portar-hi l’alegria dels cants i les danses. La tradició, encara viva, diu que les colles han de ser recompensades amb menges i begudes com a reconeixement per llurs actuacions.

 


 

TROBADA CARAMELLAIRE

Des de la dècada de 1970, el Pavelló Municipal d’Esports acull una Trobada Caramellaire que s’hi celebra la nit del Dissabte de Pasqua. És l’ocasió de tastar les actuacions de totes les colles en un dels actes més multitudinaris que es fan a la vila al llarg de l’any.

 


 

EL CANT DEL POBLE

El Cant del Poble és un himne que va ser composat l’abril de 1931 per Amadeu Vives, a partir d’una melodia original de Josep Anselm Clavé, i amb lletra de Josep Maria de Sagarra. Des de la dècada de 1970, la seva interpretació conjunta per part de totes les colles tanca la Trobada Caramellaire del Dissabte de Pasqua. La colla castellera Salats de Súria també hi col·labora amb l’aixecament de diversos pilars.

 


 

ESMORZAR CARAMELLAIRE

L’Esmorzar Caramellaire s’ofereix a totes les colles i als visitants que passen per la plaça Major del Poble Vell i per la plaça de Sant Joan el matí del Diumenge de Pasqua. És una tradició que remet a l’origen de la festa.

 


 

RECORREGUTS PER LA VILA

Les colles caramellaires recorren el centre i els barris de Súria durant el matí i el migdia del Diumenge de Pasqua. La música i els cants omplen l’aire de tota la vila i converteixen els carrers en l’escenari d’una completa mostra de cultura popular.

 


 

BALLADA DE CLOENDA

La plaça de Sant Joan, també coneguda amb el nom tradicional de Pla de la Font, és l’escenari de la ballada de cloenda de les Caramelles de Súria des de l’any 2016. Membres de totes les colles dansen i interpreten 'El ball dels caramellaires del Cardener', una dansa tradicional que va ser recuperada per a l’ocasió.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22-09-2021 16:44