Súria viu els dies centrals de la Festa Major 2023 amb animació i participació

Última revisió 17-07-2023 20:29
15/07/2023

La Festa Major de Súria ha entrat en els dies centrals amb animació i una participació elevada en els actes celebrats fins ara. El programa festiu es perllongarà fins al proper dimarts 18 de juliol.

El començament d’aquests dies centrals de la Festa Major va tenir lloc dijous 13 de juliol amb una trobada de grups de cultura popular al davant de la Casa de la Vila i una cercavila amb la participació dels Geganters i Grallers del Poble Vell i del Gorg de l’Olla, l’Agrupació Sardanista i Trabucaires del Tro Gros.

A aquesta trobada de grups de cultura popular, hi van assistir l’alcalde Albert Coberó, la regidora d’Esports i Festes, Alba Martínez, i altres membres de la Corporació Municipal.

El mateix dia es va fer la cantada d’havaneres de la Festa Major al Parc Municipal Macary i Viader, amb la presència d’un públic nombrós per escoltar Els Pescadors de L’Escala, un dels grups més destacats d’aquest gènere.

Un altre dels actes destacats del programa d’enguany ha estat la Nit de Corals, que es va fer divendres 14 de juliol al davant de la Casa de la Vila, amb la participació de la Coral Sòrissons de l’Escola Municipal de Música, Societat Coral La Llanterna i The River Troupe Gospel de Sallent.

L’envelat de la plaça de Sant Joan ha estat l’escenari d’altres concerts, protagonitzats per la cantant Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició del concurs Eufòria de TV3, i de 80 Principales, Les Que Faltaband i DJ Christian Hoock.

El Parc Municipal Macary i Viader va acollir divendres 14 de juliol una competició de Làser Tag, adreçada a joves. En aquest mateix espai ha tingut lloc un espectacle infantil de màgia a càrrec de Dr. Fly, el passat dijous 13, i una sessió de jocs infantils que s’ha fet aquest dissabte 16.

El dijous 13 de juliol va acabar el Santòfol d’enguany, una activitat vinculada a la Festa Major per anar de tapes als establiments adherits i guanyar diferents premis. També s’ha fet una sessió de piscina nocturna amb entrada gratuïta a la Piscina Municipal.

Un altre dels actes inclosos en el programa de la Festa Major ha estat el Campionat Scaleauto de slot, que va tenir lloc divendres 15 de juliol en el local del Rodamón Slot. D’altra banda, la Unió Ciclista Mig-Món ha celebrat aquest dissabte 16 l’entrenament cronometrat Memorial Joan Gras.

Enguany, la Festa Major de Súria s’ha tornat a adherir al lema ‘Em vesteixo com vull. Em desvesteix qui jo vull. #NOÉSNO’ com a expressió de rebuig a tota mena d’actitud masclista.

També hi ha estat present la campanya ‘Ocell de foc’, una iniciativa d’àmbit català per millorar la qualitat de vida de joves, especialment amb problemes de salut mental. A les comarques de Bages, el Solsonès i el Moianès, aquesta campanya és coordinada per Ampans.

Els propers actes previstos de la Festa Major de Súria 2023 són els següents:

Dissabte 15 de juliol

 • 18.00 h. Trobada Castellera. Amb la Colla Xerrics d’Olot, Colla de Santa Coloma de Gramenet i Colla Salats de Súria. Organització: Colla Castellera Salats de Súria.
 • 19.00 h. Pedalada popular. Lloc de sortida: plaça de Sant Joan. Organització: Unió Ciclista Mig-Món.
 • 21.30 h. Les Nits de la Vila: Concert de la JazzBand Navàs-Súria, amb la col·laboració de l’Orquestra Diabòlica de l’Escola Municipal de Música. La JazzBand és formada per alumnat de les Escoles Municipals de Música de Navàs i de Súria. Lloc: davant la Casa de la Vila.
 • A continuació. Cercavila fins a la plaça de Sant Joan amb BKT Brass Band.
 • 1.00 h. Concert del grup Centauro. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 4.00 h. DJ Arzzett. Lloc: plaça de Sant Joan.

Diumenge 16 de juliol

 • 8.00 h. Matinades amb els Grallers del Poble Vell. Recorregut: carrers de la vila.
 • 10.00 h. Galejada dels Trabucaires del Tro Gros. Recorregut: carrers de la vila.
 • De 10.00 a 13.00 h. Supertobogan. Lloc: baixada del barri de Salipota.
 • 12.00 h. Missa solemne de Festa Major. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
 • 13.00 h. Vermut Musical de Festa Major. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
 • De 16.00 a 19.00 h. Supertobogan. Lloc: baixada del barri de Salipota.
 • 19.30 h. Ball de tarda amb el grup The Delay’s. El duet Lucky Luck, previst inicialment en el programa, no hi podrà actuar per causes alienes a l’organització. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 22.00 h. Les Nits de la Vila: Tocades de Festa Major. Amb la Banda de Música de Cardona. Lloc: davant la Casa de la Vila.
 • A continuació. Cercavila amb la Banda de Música de Cardona fins a la plaça de Sant Joan.
 • 00.30 h. Concert amb el grup 555 Project. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 2.00 h. Concert amb el grup La Patrulla de la Muerte. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dilluns 17 de juliol

 • 12.00 h. Missa en sufragi dels difunts. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.
 • 18.00 h. Animació infantil. Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.
 • 19.00 h. Concert de Tarda amb l’Orquestra Maravella. Lloc: plaça de Sant Joan.
 • 23.00 h. Màpping de Festa Major. Lloc: rotonda del pont de Salipota.
 • 23.15 h. Ball de Nit amb l’Orquestra Maravella. Lloc: plaça de Sant Joan.

Dimarts 18 de juliol

 • 22.00 h. Ballada de sardanes. A càrrec de la Cobla Vila d’Olesa. L’hora de celebració d’aquest acte ha estat endarrerida en relació amb la programació inicial, a causa de les previsions d’altes temperatures. Lloc: plaça de la Serradora.

L’organització de la Festa Major 2023 és a càrrec de l’Ajuntament de Súria i la Comissió de Festa Major, amb la col·laboració de diferents entitats de la vila.

Començament de la cercavila d'inici de la Festa Major de Súria 2023 al davant de la Casa de la Vila, amb els Geganters i Grallers del Poble Vell i del Gorg de l'Olla.
Començament de la cercavila d'inici de la Festa Major de Súria 2023 al davant de la Casa de la Vila, amb els Geganters i Grallers del Poble Vell i del Gorg de l'Olla.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria