Súria celebra l'Onze de Setembre amb el tradicional acte d'hissada de la Senyera al turó de la Torre

Última revisió 11-09-2023 19:57
11/09/2023

Súria ha celebrat l’Onze de Setembre amb el tradicional acte d’hissada de la Senyera al turó de la Torre, que ha tingut lloc aquest matí amb la participació de diferents entitats de la vila. El programa commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya va començar el passat divendres 8 de setembre.

L’acte central de l’Onze de Setembre ha aplegat persones de totes les edats que han sortit a peu o en bicicleta de muntanya des de la plaça de Sant Joan. La hissada de la Senyera ha anat acompanyada de la lectura del manifest d’enguany, a càrrec de l’entitat Escaldats de Súria, i del cant d’Els Segadors, a més d’una galejada i actuacions del Tro Gros i de l’Agrupació Sardanista.

Segons el manifest d’enguany, l’Onze de Setembre «és l’oportunitat que tenim, any rere any, de retrobar-nos i commemorar allò que som i que ens uneix», reivindicant «amb orgull la nostra història i perseverança».

En el text del manifest també s’hi remarca que la Diada «és la mostra de la nostra empenta i l’alegria de treballar comunitàriament des de les nostres entitats, que són les que fan gran la nostra vila».

També es demana que «no defallim i continuem fent camí fins a arribar al cim, amb la confiança que sempre tindrem algú al costat que ens animarà a continuar endavant».

L’acte de la Torre ha acabat amb un esmorzar per a tothom. Entre les persones participants en l’acte central de l’Onze de Setembre a Súria es trobaven membres de la Corporació Municipal.

Nova participació de Súria en les Jornades Internacionals Folklòriques

Un altre dels actes de l’Onze de Setembre d’enguany a Súria va ser l’actuació de la Compañía Folklórica Danzantes i el grup musical Terranova de San Luis (Argentina), que va tenir lloc divendres 8 de setembre dins del programa de la 51a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya.

L’actuació va tenir lloc a la plaça Major del Poble Vell. Aquest ha estat el tercer any consecutiu que Súria participa en les Jornades Internacionals Folkòriques de Catalunya, organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) amb l’objectiu d’afavorir l’apropament cultural a través de la dansa i la música.

En el transcurs de l’acte, l’alcalde Albert Coberó va felicitar el grup folklòric argentí per la seva actuació, a la qual també van assistir altres membres de la Corporació Municipal. El director de la Compañía Folklórica Danzantes, Nelson Gómez, també va agrair la possibilitat d’oferir algunes mostres del ric folklore argentí.

L’organització del programa de l’Onze de Setembre ha anat a càrrec de Ajuntament de Súria, Trabucaires del Tro Gros, Adifolk i Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Defensors del Bosc, Agrupació Sardanista, Escaldats de Súria i grup ciclista Anxovaires.

La Senyera de la Torre, abans de ser hissada durant l'acte central de la Diada a Súria.
La Senyera de la Torre, abans de ser hissada durant l'acte central de la Diada a Súria.
Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria