Súria celebra a la Casa de la Vila l'acte central del Dia Internacional per a 'eliminació de la violència envers les dones

Última revisió 25-11-2023 18:39
25/11/2023

La Casa de la Vila va acollir divendres 24 de novembre l’acte central del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, amb la lectura del manifest d’enguany i una actuació musical. El programa del Dia Internacional es tancarà el proper dissabte 2 de desembre amb diferents activitats que tindran lloc a la plaça de la Serradora.

La lectura del manifest va anar a càrrec de representants del Casal de Joves. Enguany, el text destaca que les violències masclistes «són un problema de tota la societat» i s’han convertit en «el principal problema de seguretat pública que té el país», tot i el creixement del rebuig social contra aquestes situacions.

Segons el manifest, aquest canvi social ha estat el resultat «d’una intensa lluita feminista que ve de lluny» i de la creixent sensibilització de les institucions polítiques i les administracions públiques. Malgrat això, s’hi remarca que amb això «no n’hi ha prou» perquè encara tenim «molt normalitzades» actituds i comportaments masclistes «de menyspreu, ridiculització, control o dominació envers les dones i els seus cossos».

Per aquest motiu, es demana «trencar tots els silencis i tenir un paper proactiu en la prevenció i la detecció» d’aquestes situacions amb la implicació de tothom, donant suport emocional a les víctimes per tal d’evitar-ne l’aïllament social o el sentiment de culpabilitat.

En el transcurs de l’acte, l’alcalde Albert Coberó va expressar el «suport unànime» de l’Ajuntament al Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i va agrair el treball de les persones que han fet possible l’organització del programa d’activitats a Súria. Segons el batlle surienc, les institucions «encara tenim molta feina a fer» en la lluita per acabar amb aquest problema, tot i l’augment de la sensibilització social.

L’actuació musical va anar a càrrec del grup surienc LaTrup Duet. L’acte es va celebrar amb la presència d’altres membres de la Corporació Municipal.

El programa del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones va començar el passat dijous 23 de novembre amb un taller de sensibilització que va tenir lloc al Casal de Joves, dins del programa d’activitats que està desenvolupant aquest servei municipal al llarg d’aquest mes de novembre.

La cloenda del Dia Internacional a Súria es farà el proper dissabte 2 de desembre amb un esmorzar gratuït, la representació de l’obra de microteatre ‘La festa de les males dones» amb la companyia La Melancòmica i l’actuació musical de The Paxanguers a la plaça de la Serradora. Aquestes activitats començaran a les 10.30 h.

L’organització del programa del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones és a càrrec de l’Ajuntament de Súria, Casal de Joves, Escola Municipal de Música, Escola Municipal de Formació d’Adults, Biblioteca Pública, Consell Municipal de la Gent Gran i Casal de la Dona, amb el suport del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Bages, Consell Comarcal del Bages, Diputació de Barcelona, Institut Català de les Dones, Pacte d’Estat contra la violència de gènere i ministeri d’Igualtat.

  • Enllaç per descarregar el manifest institucional del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones: Enllaç.