PROGRAMA D'ACTES DEL DIA INTERNACIONAL PER L'ELIMINACIO DE LA VIOLENCIA CONTRA LES DONES

Última revisió 22-11-2022 18:46
19/11/2022

SALUTACIÓ

Tornem un altre 25 de novembre lluitant per totes les dones que han patit i pateixen violència de gènere. Ens trobem amb un problema encara existent, enguany a tot l’Estat han estat 36 les dones que han estat assassinades, d’elles 5 a Catalunya, deixant sense mare a 26 nenes i nens. Són dades que no ens poden deixar indiferents i que només són una petita representació d’aquesta situació dramàtica. Nosaltres com a Ajuntament i com a persones treballem en la lluita contra la violència masclista i per la igualtat efectiva entre dones i homes. Una societat completament lliure és aquella en la que cap persona ha de viure una situació de violència, només una democràcia lliure de violències és una democràcia.

OLGA TENA MARTÍN

Regidora d’Igualtat

 

PROGRAMA D’ACTES

Dimarts 22 i dijous 24 de novembre

  • 19.30 h. Taller de defensa personal. A càrrec de Dojo Karate (Club Karate Bages). Cal portar roba còmoda. No cal apuntar-s’hi prèviament. Lloc: instal·lacions de la Piscina Municipal.

Dimecres 23, dijous 24 i divendres 25 de novembre

  • Publicació de microvídeos a les xarxes socials de l’Ajuntament. Vídeos de sensibilització contra la violència envers les dones.

Divendres 25 de novembre

  • 10.30 h. Esmorzar i taller d’Arteràpia. Activitat per promoure la conscienciació dels diferents tipus de violència amb un enfocament preventiu mitjançant l’expressió amb pintura. Inscripcions limitades a l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Súria i al CAP Goretti Badia fins al dimecres 23 de novembre. Lloc: Pavelló Municipal d’Esports.
  • 17.45 h. Lectura del manifest, encesa d’espelmes i actuació de La Trup Duet. Lectura a càrrec d’un jove surienc, acompanyat per la música del grup surienc La Trup Duet, format per Glòria Tàpia i Alexis Cabrillana. Lloc: Casa de la Vila. Atenció: la celebració d'aquest acte s'ha avançat un quart d'hora en relació amb l'horari inicialment previst.
  • 18.45 h. Xerrada ‘Violència envers les dones durant l’Edat Mitjana i Moderna’ i berenar. A càrrec de la historiadora surienca Jenifer Montaño. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dissabte 26 de novembre

  • D’11.00 a 14.00 h. Projecció dels vídeos de la campanya contra la violència envers les dones i exposició de les obres del taller d’Arteràpia. Lloc: plaça de la Serradora.

Altres activitats

  • Tallers preventius a l’Institut Mig-Món i al Casal de Joves. Durant aquest curs 2022-23 es faran tallers sobre educació sexual, adreçades a joves i adolescents, amb els recursos materials de la Maleta Pedagògica. Es tracta d’una iniciativa impulsada per les àrees de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de Súria, amb el suport del ministeri d’Igualtat a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.
  • Mostra bibliogràfica #prouviolenciamasclista. Del 21 al 28 de novembre. Lloc: Biblioteca Pública.

Organització del programa d’actes del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones: Ajuntament de Súria, Biblioteca Pública, Casal de Joves, Consell Municipal de la Gent Gran, Institut Mig-Món, Casal de la Dona, Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Bages, Consell Comarcal del Bages, Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central, Diputació de Barcelona, Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i ministeri d’Igualtat a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

  • Enllaç per descarregar el díptic del programa del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones: Enllaç.

Portada del programa d'actes del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.
Portada del programa d'actes del Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.