Patrimoni geològic

ITINERARI GEOLÒGIC DEL GEOPARC

L'Ajuntament de Súria i el Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central van instal·lar l'any 2016 quatre panells informatius sobre el patrimoni geològic surienc, amb l'objectiu de contribuir a divulgar-ne els aspectes més destacats.

Els panells ofereixen il·lustracions i textos en català, castellà i anglès sobre els següents temes: 'La geologia de la història de Súria', 'Súria, una vila de geologia', 'La falla de Migmón' i 'La mineria de Súria'.


 

1. MIRADOR DE CAL BALAGUER DEL PORXO

 Tema del panell: La geologia en la història de Súria.

 Contingut del panell: Enllaç.

 Observació: Cal Balaguer del Porxo és la seu de l'Oficina de Turisme de Súria. Per accedir al mirador cal consultar prèviament l'horari d'obertura d'aquest equipament en el següent apartat del web municipal: http://www.suria.cat/oficinadeturisme.

 


 

2. MIRADOR DE SALIPOTA

 Tema del panell: Súria, una vila de geologia.

 Contingut del panell: Enllaç.

 


 

3. FALLA DE MIGMÓN

 Tema del panell: La falla de Migmón.

 Contingut del panell: Enllaç.

 


 

4. SENDER DE SÚRIA (PR-C 134)

 Tema del panell: La mineria de Súria.

 Contingut del panell: Enllaç.

 Observació: per accedir al lloc d'ubicació d'aquell panell és necessari pujar per un camí estret i sense asfaltar des del marge de la carretera. No es recomana per a persones amb dificultats de mobilitat. En cas d'accedir-hi a peu per la carretera des del nucli urbà, tingueu molta cura amb el trànsit. Si hi arribeu en vehicle, el poden estacionar en el trencall de Cal Jover, en un lloc en el qual no s'entorpeixi la circulació rodada, i travessar la carretera a peu i amb molta precaució.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14-02-2024 11:33