La Diputació de Barcelona lliura a l'Ajuntament el Pla Director del Poble Vell

Última revisió 17-12-2020 13:58
16/01/2020

L’alcalde Albert Coberó va rebre dimecres 15 de gener el Pla Director del Poble Vell, elaborat per la Diputació de Barcelona amb una proposta de línies estratègiques d’intervenció en l’àmbit del Castell, l’Església del Roser i la trama urbana de l’entorn. El Pla va ser lliurat per la vicepresidenta segona de la Diputació, Carmela Fortuny.

L’objecte del treball, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local amb un cost de 18.000 euros, és potenciar els valors patrimonials d’interès històrico-artístic, arquitectònic i urbanístic del Poble Vell, així com millorar les condicions urbanes en benefici dels seus habitants i visitants. A partir d’ara, l’Ajuntament estudiarà el contingut del Pla Director per tal de valorar el desenvolupament de les seves propostes després d’escoltar les opinions dels tècnics i dels representants polítics i veïnals.

El document s’estructura en tres parts. La primera conté una sèrie d’anàlisis i diagnosis de la morfologia urbana de l’àrea objecte d’estudi, que inclou la seva evolució històrica i urbanística amb una hipòtesi del traçat de la muralla que havia encerclat la vila en les èpoques medieval i moderna. La segona ofereix propostes d’intervenció en l’àmbit del Poble Vell, tan dins de l’antic recinte emmurallat, com en els espais adjacents fora d’aquest. Per últim, planteja un seguit de fases d’intervenció, valorades econòmicament, on s’agrupen les diferents accions a efectuar en funció de la seva urgència i ubicació.

L'alcalde Albert Coberó i la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, amb el document del Pla Director del Poble Vell, a la Casa de la Vila (foto: Diputació de Barcelona).
L'alcalde Albert Coberó i la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, amb el document del Pla Director del Poble Vell, a la Casa de la Vila (foto: Diputació de Barcelona).