Entitats i serveis socials

AGRUPACIÓ DE DEFENSA FORESTAL (ADF) DEFENSORS DEL BOSC

ANY DE FUNDACIÓ: 1986.

OBJECTIUS: col·laborar en tasques d’extinció de focs forestals i prevenir l’aparició d’incendis. L’ADF Defensors del Bosc agrupa els municipis de Callús, Castellnou de Bages, Navàs, Santpedor i Súria.

ACTIVITATS PRINCIPALS: tasques d’arranjament de camins, desbrossades, reparació i manteniment de material d’extinció i dels punts d’aigua, a més de promoure l’autoprotecció de les masies.

- Adreça: carrer Ernest Solvay, 13. 08260-Súria.

-Telèfon: 93.868.28.00.

- Fax: 93.868.29.31.

- Web: http://www.adfdefensorsdelbosc.cat/

- Correu electrònic: suria@suria.cat


ASSOCIACIÓ DE GENT GRAN

ANY DE FUNDACIÓ: 1983.

HISTÒRIA: la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona va celebrar el 50è aniversari de la seva implantació a Súria amb la construcció d’un esplai per a gent gran. Posteriorment va ser constituïda l’Associació de Gent Gran de Súria per tal de gestionar el local i organitzar activitats pensades per a aquest col·lectiu.

ACTIVITATS PRINCIPALS: organització d’activitats de lleure, culturals, de formació i millora de la qualitat de vida per a la gent gran.

- Adreça: carrer Tarragona, 2 (L’Esplai). 08260-Súria.

- Telèfon: 93.869.67.00.

- Correu electrònic: esplaisuria@hotmail.com


ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS

ANY DE FUNDACIÓ: 2012.

HISTÒRIA: l’Associació de Voluntaris va néixer amb l’objectiu de donar una resposta cívica a les problemàtiques socials més greus derivades de la crisi econòmica. En la seva creació van participar Càritas Parroquial i l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament. Les seves activitats compten amb el suport d’entitats i persones de la vila.

ACTIVITATS PRINCIPALS: les principals línies de treball són les següents:

  • Aliments Súria: captació, emmagatzematge, distribució i administració d’aliments no peribles i productes de la llar per a famílies necessitades.
  • Infants Súria: accions lúdiques i educatives per a infants que es trobin en risc d’exclusió social. L’Associació de Voluntaris també gestiona un espai d’atenció primerenca per detectar i atendre possibles situacions de risc en el desenvolupament dels infants en els àmbits familiar, sanitari, educatiu o social, entre d’altres. La posada en marxa d’aquest espai té el suport de l’Ajuntament de Súria, l’empresa ICL i La Caixa.
  • Gent gran: suport a l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament per atendre persones grans o amb pocs recursos en aspectes emocionals i de suport pràctic.

- Telèfon: 93.868.28.00.

- Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008403578406&fref=jewel


CÀRITAS PARROQUIAL

ANY DE FUNDACIÓ: 1975.

OBJECTIUS: donar suport a les persones necessitades del municipi.

ACTIVITATS PRINCIPALS: recollida i distribució d’aliments i joguines per als infants, activitats de reforç escolar.

- Adreça: carrer Sant Antoni Maria Claret, 14. 08260-Súria.

- Telèfon:93.869.52.47.


LLAR-RESIDÈNCIA I CENTRE OCUPACIONAL LA COLÒNIA D'AMPANS

ANY DE FUNDACIÓ: 1965.

HISTÒRIA: la seu central de l’entitat es troba a Santpedor, tot i que la seva activitat s’estén a tota la comarca. Ampans va néixer per donar servei a les persones amb discapacitat intel·lectual, a partir d’un model d’atenció integral que garanteix el benestar físic i afavoreix la integració social d’aquest col·lectiu. L’any 2010, Ampans va inaugurar el centre La Colònia a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Súria, ubicada al barri de Santa Maria.

ACTIVITATS PRINCIPALS: llar-residència, centre d’atenció diürna, places de respir, activitats per a la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual.

- Adreça: carrer.Mare de Déu del Pilar, 1-7. 08260-Súria.

- Telèfon: 93.827.23.00.

- Web: http://www.ampans.cat/


PARRÒQUIA DE SANT CRISTÒFOL

HISTÒRIA: Súria va formar part del bisbat de Vic fins a mitjan segle XX, en què va passar a dependre del bisbat de Solsona. La vila compta amb quatre espais religiosos destacats: l’església parroquial de Sant Cristòfol, l’església del Roser (Poble Vell), l’església de Santa Bàrbara (barri de Salipota) i l’ermita de Sant Salvador. L’església parroquial de Sant Cristòfol va ser construïda entre els anys 1930-40, com a resultat del fort creixement demogràfic que la vila va registrar en les dècades anteriors. L’actual església del Roser té l’origen en un temple romànic que data del segle XI, i del qual encara se’n conserven algunes restes. En la segona meitat del segle XIX s’hi va portar a terme una important ampliació que va respectar les formes romàniques de l’absis i la part baixa del campanar, deixant l’església amb la seva característica fesomia actual. El seu antic altar, dedicat a Sant Cristòfol, va ser destruït l’any 1936. Arran de la restauració del Poble Vell, iniciada durant els darrers anys vuitanta, s’hi va incorporar un gran esgrafiat a la façana principal. L’església de Santa Bàrbara es va construir l’any 1967 per atendre els fidels del barri de Salipota, i es caracteritza pel seu estil arquitectònic contemporani. L’actual ermita de Sant Salvador va ser construïda l’any 1888 en substitució d’una ermita del segle XII, les restes de la qual han estat restaurades. Sant Salvador acull un tradicional aplec popular que se celebra el mes de setembre.

ACTIVITATS PRINCIPALS: serveis religiosos, publicació del Full Parroquial, catequesi, cursos prematrimonials.

- Adreça: carrer Sant Antoni Maria Claret, 14. 08260-Súria.

- Telèfon: 93.869.52.47.

- Web: https://www.unitatpastoralsuria.com/

- Correu electrònic: unitatpastoralsuria@gmail.com


RESIDÈNCIA BELL REPÒS

ANY DE FUNDACIÓ: 1980.

HISTÒRIA: la Fundació Bell Repòs va ser constituïda per crear una residència de gent gran a Súria, amb l’objectiu d’oferir serveis de qualitat i atencions físiques i morals a aquest col·lectiu en un entorn agradable. La residència Bell Repòs, gestionada per la fundació, va ser realitat gràcies a una campanya de donacions populars.

ACTIVITATS PRINCIPALS: centre de dia, programa de voluntariat, activitats recreatives i de relació amb l’entorn, estimulació cognitiva, celebració de festes populars i diades especials.

- Adreça: avinguda de la Generalitat, 22. 08260-Súria.

- Telèfon: 93.869.64.86.

- Correu electrònic: bellrepos@bellrepos.cat

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 18-09-2019 10:11