Entitats esportives

AGRUPACIÓ DE PESCADORS ESPORTIUS

ANY DE FUNDACIÓ: 1979.

HISTÒRIA: el pas del riu Cardener per la vila ha propiciat el desenvolupament d’una gran afecció a la pesca. L’entitat es va formar a partir de l’antiga secció de pesca de la Societat Atlètica de Súria (SAS) per agrupar els pescadors suriencs i fomentar la seva pràctica.

ACTIVITATS PRINCIPALS: concursos i altres activitats per fomentar la pràctica de la pesca.

 - Web: http://pescadorsuria.over-blog.com/


ASSOCIACIÓ EL PAKITU NO PUJA

ANY DE FUNDACIÓ: 2019.

ACTIVITATS PRINCIPALS: planificar, promoure, coordinar i participar en activitats motociclistes de lleure, lúdiques i culturals, així com promoure el foment i l’organització d’activitats motociclistes.

- Adreça: carretera de Sant Salvador, número 69.

- Correu electrònic: elpakitunopuja@gmail.com


ASSOCIACIÓ MOTERA CELTARIOS

ANY DE FUNDACIÓ: 2010.

HISTÒRIA: l’entitat va ser ser creada per un grup de persones interessades en el món del motor, amb l’objectiu de difondre aquesta afecció i participar en trobades moteres d’arreu.

ACTIVITATS PRINCIPALS: sortides, participació i organització de trobades moteres.

- Adreça: avinguda de l'Ajuntament, 26-28, àtic 2. 08260-Súria.

- Correu electrònic: sorisantic@hotmail.com


CENTRE D'ESPORTS SÚRIA

ANY DE FUNDACIÓ: 1911.

HISTÒRIA: a finals del segle XIX, dues entitats surienques rivalitzaven en l’organització d’actes festius: els Blancs i els Negres. Amb el pas del temps, aquesta rivalitat es va anar diluint, fins al punt que els fundadors del Centre d’Esports Súria van adoptar la samarreta blanca i negra com a símbol d’unió entre les dues entitats. El primer títol oficial del club va ser el campionat de Catalunya de tercera categoria (any 1926). El Centre d’Esports Súria va ser un dels primers clubs d’Estanislau Basora, que durant els anys cinquanta es convertiria en mite blaugrana com a jugador del Barça de les Cinc Copes. El Centre d’Esports Súria va viure etapes especialment brillants entre els anys 1984-88 i 1990-93, sempre a la categoria de primera regional. El club té equips que militen a diferents categories. L’any 2010, el club va estrenar la gespa artificial al camp municipal de futbol de la Riera de Tordell.

ACTIVITATS PRINCIPALS: competicions oficials de la Federació Catalana de Futbol.

- Adreça: apartat de correus 23. 08260-Súria.

- Web: http://www.cdesuria.com/

- Facebook: https://www.facebook.com/Centre-dEsports-S%C3%BAria-112885122466197/

- Twitter: https://twitter.com/SuriaCE

- Correu electrònic: cdesuria@hotmail.com


CLUB D'ESCACS

ANY DE FUNDACIÓ: 1954

HISTÒRIA: hi ha constància de la celebració de torneigs d’escacs a Súria des de l’any 1943. L’afecció a aquest joc mil·lenari va donar lloc a la celebració del primer campionat individual de Súria (any 1949) i posteriorment a la creació de l’entitat, federada des del 1958. L’any 1963, el club va participar per primera vegada en el campionat de Catalunya per equips. Al llarg de la seva història ha organitzat exhibicions amb grans mestres d’escacs. En la temporada 1985-86 va ascendir a la primera categora provincial.

ACTIVITATS PRINCIPALS: organització de campionats locals, participació en campionats comarcals, activitats de difusió dels escacs.

- Correu electrònic: suriaclubdescacs@gmail.com


CLUB DE TIR ESPORTIU

ANY DE FUNDACIÓ: 1984.

HISTÒRIA: l’entitat va ser fundada per un grup d’afeccionats al tir. Les seves activitats han anat creixent i diversificant-se en diferents modalitats que els seus membres practiquen al polígon de tir de la Vall Seca.

ACTIVITATS PRINCIPALS: campionats, lligues socials en totes les modalitats i participació en campionats de Catalunya, Espanya, Andorra i França.

- Adreça: apartat de correus 56. 08260-Súria.


CLUB PETANCA SALIPOTA

ANY DE FUNDACIÓ: 1986.

HISTÒRIA: des de l’Associació de Veïns de Salipota, un grup d’afeccionats va crear l’entitat, que està federada des del seu naixement. Ha guanyat diferents campionats comarcals.

ACTIVITATS PRINCIPALS: participació en campionats d’àmbit comarcal.

- Adreça: carrer Les Flors, 3, baixos 1a. 08260-Súria.


PENYA BLAUGRANA

ANY DE FUNDACIÓ: 1985.

HISTÒRIA: l’entitat va ser fundada per un grup d’afeccionats que volien promoure l’afecció blaugrana i coordinar-se per assistir als partits del Barça. La Penya Blaugrana ha organitzat festes, exposicions i visionats públics de les retransmissions dels partits més destacats de l’equip.

ACTIVITATS PRINCIPALS: assistència als partits del Camp Nou, participació en les trobades de penyes, dinar de germanor.

- Adreça: apartat de correus 43. 08260-Súria.

- Correu electrònic: penyafcbsuria@gmail.com


RODAMÓN SLOT

ANY DE FUNDACIÓ: 2002.

HISTÒRIA: fundat per un grup d’afeccionats al slot, ha contribuït a estendre aquesta afecció a la vila i s’ha consolidat com una de les entitats comarcals més destacades d’aquest món.

ACTIVITATS PRINCIPALS: organització i participació en curses de slot d’àmbit local, comarcal i nacional.

- Adreça: carrer Domènec Quinquer, 24. 08260-Súria.

- Web: www.rodamon.cat

- Correu electrònic: joan@rodamon.cat


SOCIETAT ATLÈTICA DE SÚRIA (SAS)

ANY DE FUNDACIÓ: 1947.

HISTÒRIA: l’entitat va ser fundada per un grup d’atletes que volien fomentar la pràctica de l’esport amateur a totes les edats. La seva activitat va impulsar la construcció d’una pista poliesportiva a l’aire lliure (any 1957). Posteriorment, al costat d’quest primer equipament van ser construïdes les piscines (any 1962). Sobre la pista va ser edificat un pavelló cobert (any 1970) que va ser batejat amb el nom del fundador i primer president de l’entitat, Josep Fàbrega i Tort. L’any 2004, aquest pavelló va ser substituït per un de més gran i modern al mateix indret. Al llarg de la seva història, la SAS ha creat seccions masculines i femenines d’atletisme, bàsquet, handbol, jujitsu, natació, patinatge, fitness, ioga, psicomotricitat i esport base. És una de les entitats poliesportives amb més tradició de la comarca.

ACTIVITATS PRINCIPALS: organització i participació de competicions esportives, gestió del pavelló i de les piscines municipals, col·laboració amb altres entitats.

- Adreça: carrer Ignasi Abadal, s/n. 08260-Súria.

- Telèfon: 93.869.58.43.

- Facebook de la secció de bàsquet: http://www.facebook.com/SASBasquet

- Correu electrònic: sasuria@gmail.com


SOCIETAT DE CAÇADORS

ANY DE FUNDACIÓ: 1980.

HISTÒRIA: un grup de caçadors suriencs va decidir organitzar-se davant l’escassetat d’espais lliures per a l’exercici d’aquesta pràctica. L’any 1981, l’Institut per a la Conservació de la Natura (Icona) va acceptar la seva sol·licitud de creació d’un vedat.

ACTIVITATS PRINCIPALS: pràctica de caça menor i major, control i repoblació d’espècies, conservació d’abeuradors i manteniment de senyalització forestal.

- Adreça: apartat de correus 76. 08260-Súria.

- Correu electrònic: socassuria@gmail.com


SOCIETAT OCELLAIRE

ANY DE FUNDACIÓ: 1972.

HISTÒRIA: l’afecció ocellaire va donar lloc a la creació de l’entitat, que en els primers anys d’activitat va ser considerada la més destacada de la comarca pels èxits aconseguits en els campionats celebrats en aquella època.

ACTIVITATS PRINCIPALS: organització i participació en concursos socials.

- Adreça: carrer Velázquez, 23. 08260-Súria.


UNIÓ CICLISTA MIG-MÓN

ANY DE FUNDACIÓ: 1979.

HISTÒRIA: fundada per amants del ciclisme, en el seu primer any de vida ja va arribar a la cinquantena de socis. Ha desplegat una gran activitat en l’organització de sortides, pedalades populars i campionats ciclistes. Alguns dels seus membres han defensat individualment el mallot de la Unió Ciclista Mig-Món en competicions oficials.

ACTIVITATS PRINCIPALS: sortides dominicals, activitats de lleure, organització de campionats i activitats populars relacionades amb el ciclisme.

- Correu electrònic: ucmigmon@gmail.com

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23-04-2019 13:27