Súria renova el tradicional Vot de Poble en el dia central de la Festa de Sant Sebastià

Última revisió 17-12-2020 14:00
20/01/2020

Súria ha renovat aquest dilluns 20 de gener el Vot de Poble a Sant Sebastià, copatró de la vila, en la missa solemne celebrada a l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. La festa ha continuat amb la tradicional cercavila, una ballada de sardanes i l’estrena del musical ‘Xocwitx. La bruixa d’Edimburg’ al Teatre del Foment Cultural.

La diada de Sant Sebastià ha començat amb una galejada matinal a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros. Posteriorment ha tingut lloc la missa de renovació del Vot de Poble, amb la presència de l’alcalde Albert Coberó i altres membres de la corporació municipal, així com representants d’entitats locals.

En el transcurs de la missa, el vicari general del Bisbat de Solsona i antic rector de Súria, Josep Maria Vilaseca, ha destacat que els suriencs i surienques que van afrontar l’epidèmia de còlera de 1885, origen del Vot de Poble, van donar “una lliçó molt gran” que cal continuar tenint molt present. La cerimònia ha acabat amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià, d’Antoni Malats, interpretat per músics i cantaires de la vila.

La cercavila s’ha desenvolupat entre el temple parroquial i la plaça de Sant Joan, amb la participació dels Trabucaires del Tro Gros, els Geganters i Grallers del Poble Vell, els Geganters d’El Gorg de l’Olla i la Cobla Súria. Posteriorment, la Cobla Súria ha ofert una ballada de sardanes a la plaça de Sant Joan.

Per la tarda, l’estrena del musical ‘Xocwitx. La bruixa d’Edimburg’ ha omplert el Teatre del Foment Cultural. Aquest obra és original del surienc Ricard Reguant i Gallego (guió) i de David Martell i Solernou (música). Les properes representacions tindran lloc els dies 26 de gener i 2 de febrer a les 18.00 h.

El programa de la Festa va començar el passat divendres 17 de gener amb una xerrada sobre el conjunt medieval de les Guixeres, a càrrec de l’arqueòloga Cristina Belmonte i de l’estudiós surienc Albert Fàbrega. Posteriorment, el diumenge 19 de gener, el mateix Albert Fàbrega va conduir una visita guiada per aquest jaciment arqueològic.

Un altre dels actes destacats del programa ha estat la inauguració-performance de l’exposició ‘Tacte. Art de Greta Riera’ a l’edifici d’El Casinet del Poble Vell. En el transcurs de l’acte, la pròpia artista va pintar una obra i el músic surienc Marc Badia va oferir un concert.

L’exposició ‘Tacte. Art de Greta Riera’ es podrà visitar a Cal Balaguer del Porxo i El Casinet fins al proper 22 de març en el següent horari: de divendres a diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 h, i dissabtes feiners, també de 16.00 a 18.00 h.