L'Arxiu Municipal rep una donació de cartells, programes, esqueles i recordatoris

Última revisió 18-09-2020 11:26
18/09/2020

L'Arxiu Municipal de Súria, que forma part del Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació des de l’any 2010, ha rebut per part de la Biblioteca Pública de Súria la donació d’una col·lecció de cartells, programes, esqueles i recordatoris.

La donació de cartells i programes ajudarà a completar les col·leccions ja existents a l’Arxiu Municipal i a crear-ne de noves. Es tracta d’uns tres metres lineals de cartells i programes, datats entre els anys 1942 i 2019. Corresponen a esdeveniments i activitats culturals, esportives i socials que durant aquest temps van ser organitzades per les entitats de la vila. En el futur, la seva classificació i consulta permetrà endinsar-se en la història de la intensa vida associativa de la vila en tota aquesta època.

La col·lecció d’esqueles és molt completa i inclou la major part de les que han estat elaborades a Súria des de la dècada de 1950 fins a l’actualitat. Aquestes esqueles, la major part de les quals ja es troben ordenades alfabèticament, ocupen uns dos metres lineals i es troben complementades per un bon nombre de recordatoris de difunts.

Aquesta donació ve a sumar-se a les que l’Arxiu Municipal ha rebut en els darrers anys, entre les quals destaquen les de la fàbrica de Cal Jover, del poeta Salvador Perarnau, de la família Coll-Borrell, del fons fotogràfic de Salvador Vila i Maria Rosa Vers, de l’antic grup de colònies El Corriol, del Centre d’Esports Súria, de la Coral Bell Repòs–L’Esplai i del fons Josep Graells.

D’aquesta manera, l’Arxiu Municipal vol continuar la recuperació i la conservació del patrimoni documental del municipi a través de les donacions de fons que puguin fer els particulars i les entitats de la vila.

Recordatoris de la donació rebuda per l'Arxiu Municipal (foto: Diputació de Barcelona).
Recordatoris de la donació rebuda per l'Arxiu Municipal (foto: Diputació de Barcelona).