L'Ajuntament i ICL acorden col·laborar per resoldre els problemes generats a la calçada pel pas de camions de transport de mineral

Última revisió 30-12-2019 17:00
30/12/2019

L'Ajuntament de Súria i l’empresa ICL han acordat col·laborar activament per resoldre els problemes generats a la calçada d’algunes vies urbanes a causa del pas del trànsit de camions de transport de mineral entre Cabanasses, la planta de tractament i la sortida de la vila cap a Manresa.

Aquesta va ser una de les qüestions tractades en una reunió celebrada el passat 17 de desembre al màxim nivell representatiu entre el govern municipal i la direcció d’ICL. En aquesta reunió, celebrada a l’Ajuntament, l’empresa ICL va expressar el seu total compromís per posar en marxa noves mesures que permetin solucionar aquesta qüestió.

En dies posteriors a la reunió es va fer una prova de neteja amb vehicles especialitzats, amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, i una altra prova amb maquinària específica de l’empresa Exland.

Aquestes proves han estat centrades específicament en el tema de la neteja viària. També s’està treballant conjuntament per buscar-hi una solució en origen. Mentre es concreten les mesures per a una resolució definitiva del problema, l’Ajuntament comunicarà a ICL qualsevol incidència que requereixi una actuació urgent de neteja.

En la reunió es van tractar altres temes, com el desenvolupament del projecte d’urbanització del Rieral del Tordell i les obres de millora que s’estan fent en el Casal de Joves, un espai que és propietat de l’empresa minera i que està cedit a l’Ajuntament.

Les dues parts també van acordar mantenir reunions periòdiques a partir d’ara per fer seguiment de temes d’interès comú que afectin l’activitat minera i el seu impacte sobre la vila.

Logotip de l'Ajuntament de Súria.
Logotip de l'Ajuntament de Súria.