L'Ajuntament distribuirà ampolles reutilitzables per tal que els propietaris de gossos netegin l'orina de les seves mascotes a la via pública

Última revisió 14-01-2020 19:27
14/01/2020

L'Ajuntament de Súria distribuirà gratuïtament ampolles reutilitzables per tal que els propietaris de gossos netegin l’orina de les seves mascotes a la via pública. En la campanya de difusió d’aquesta iniciativa es recorda que cal evitar que els gossos facin pipí a les façanes d’edificis, elements estructurals i mobiliari urbà.

La campanya porta com a lema ‘Si l’estimes, no deixis que embruti’, apel·lant a la responsabilitat dels propietaris i l’estimació que senten cap a la pròpia mascota per evitar que altres persones la vegin com un problema i una molèstia.

L’ampolla es podrà recollir a la Casa de la Vila els dimecres i divendres de 10.00 a 14.00 h. al despatx de l’àrea de Promocio Econòmica (planta baixa de la Casa de la Vila). Per poder recollir l’ampolla, caldrà tenir el gos censat.

La campanya és una iniciativa de l’àrea de Sanitat de l’Ajuntament, amb l’objectiu d’estendre la consciència cívica per tal d’eliminar el problema de les miccions dels gossos en la via pública.

Per tal d’utilitzar l’ampolla, cal omplir-la amb aigua de l’aixeta i vinagre blanc, en una proporció aproximada de meitat i meitat. Posteriorment, aquest contingut ha de ser abocat directament sobre l’orina del gos.

En el full informatiu de la campanya també es recorden altres obligacions de les persones propietàries de gossos:

  • Censar el gos.
  • Portar-lo lligat quan surti de casa.
  • Recollir els excrements i no llançar-los a les papereres. Cal fer-ho en els contenidors de rebuig i els punts de recollida expressament identificats.
  • Els gossos potencialment perillosos han de portar morrió i cal tenir llicència de tinença d’animals i assegurança de responsabilitat civil.

La distribució de les ampolles reutilitzables es mantindrà fins a l’exhauriment de les unitats disponibles.

- Enllaç per descarregar el full informatiu de la campanya per netejar l'orina dels gossos: Enllaç

Ampolla reutilitzable per netejar l'orina dels gossos a la via pública.
Ampolla reutilitzable per netejar l'orina dels gossos a la via pública.