La revista especialitzada 'Gegants' dedica la seva portada i un ampli article als Gegants Vells de Súria

Última revisió 08-10-2020 11:35
08/10/2020

La revista especialitzada ‘Gegants’ ha dedicat la portada del seu darrer número i un ampli article interior als Gegants Vells de Súria. La revista, de periodicitat trimestral, és una publicació de referència en el món geganter, editada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

L’article és original de l’historiador i arxiver berguedà Albert Rumbo i Soler, persona vinculada al món dels gegants i a la Patum. El contingut de l’article descriu la història d’aquests gegants centenaris, des dels seus orígens a Sabadell a començaments del segle XX fins a la seva arribada a Súria de la mà de l’activista cultural Josep Graells i Circuns, i la recent restauració impulsada per l’Ajuntament de Súria.

El contingut de l’article resumeix l’exhaustiva recerca que Albert Rumbo va fer sobre la trajectòria dels Gegants Vells, i que va ser recollida en el llibre ‘Els Gegants de Migmón. L’odissea centenària dels Gegants Vells de Súria’, publicat l’any 2019 per l’Ajuntament dins de la col·lecció Temes de Súria.

Portada del darrer número de la revista especialitzada 'Gegants'.
Portada del darrer número de la revista especialitzada 'Gegants'.