La Cavalcada omple de nou el centre de la vila amb nous personatges i el protagonisme de la llum, la música i la dansa

Última revisió 05-01-2020 23:54
05/01/2020

La Cavalcada de Reis ha omplert aquest vespre el centre de la vila amb persones de totes les edats que han acompanyat el seguici reial al llarg de tot el recorregut. La llum, la música i la dansa han estat protagonistes de la Cavalcada a Súria, amb noves carrosses i personatges que han contribuït a donar més espectacularitat i a promoure la participació de les persones assistents, consolidant els canvis introduïts en els darrers anys.

Els Reis d’Orient han arribat al centre urbà des de Costafreda, La Torre i el barri de Salipota. Posteriorment han fet el recorregut habitual fins a la Casa de la Vila, on Melcior, Gaspar i Baltasar han estat rebuts per l'alcalde Albert Coberó i els membres de la corporació municipal.

En el tradicional parlament des del balcó principal de l'edifici consistorial, el rei Melcior ha demanat als infants que no deixin que ningú els faci perdre la il·lusió. En el seu parlament, Ses Majestats també han remarcat que “tots hem de posar de la nostra part” per aturar el problema del canvi climàtic i per oferir solidaritat a les persones immigrants “que són lluny de la seva terra”.

Per la seva banda, l'alcalde Albert Coberó ha agraït als Reis d’Orient la seva tornada a la vila, i els ha demanat “que ens ajudeu a seguir progressant” per tal de ser un poble “modern i ben equipat” que no deixi de banda les seves tradicions. El batlle de Súria també ha lliurat a Ses Majestats les claus que obren les portes de les llars de la vila perquè hi puguin deixar els regals.

Posteriorment, Ses Majestats han visitat l'Església Parroquial de Sant Cristòfol per adorar el nen Jesús i saludar les persones presents. La Cavalcada ha acabat al Teatre del Foment Cultural, on els Reis han atès personalment nombrosos infants de la vila.

A més de la nova carrossa sobre el canvi climàtic, altres carrosses de la Cavalcada eren dedicades al príncep Artaban, que va descobrir l’estrella de Nadal, i als personatges d’Els Pastorets, la màquina dels regals, la carrossa del carbó i coneguts personatges de les pel·lícules de Disney. Una de les noves carrosses d’enguany era per recordar els infants que la Nit de Reis cal anar a dormir d’hora.

Al pas de la Cavalcada, els patges han anat repartint regals a les persones assistents o enfilant-se fins als balcons més baixos de les cases. El seguici reial ha comptat amb un grup de ball i la música en directe de la Txaranga Trinxaranga i d’un grup de joves músics suriencs.

L'organització de la Cavalcada d'enguany ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Súria i el Foment Cultural, amb la col·laboració d’Exland, CaixaBank, Assessoria Azorín, Icman, Casal de la Dona, La Guagua, Taxi Mariano Solé i PKMAN Parkour Manresa.