La Biblioteca Pública participa en el programa 'Lletres i Vins 2020' per fer arribar el món de la vinya i el vi a persones de totes les edats

Última revisió 17-01-2020 17:03
17/01/2020

La Biblioteca de Súria participa des d’aquesta setmana en el programa ‘Lletres i Vins 2020’, una iniciativa de la DO Pla de Bages i les biblioteques de la comarca per difondre els valors culturals del món de la vinya i el vi, i recuperar-ne la memòria històrica. La primera activitat és una exposició bibliogràfica i documental que es pot visitar fins al proper 15 de febrer.

El programa d’activitats a la Biblioteca Pública inclou tallers, una xerrada, una sessió de L’Hora del Conte i un sorteig. La Biblioteca Pública també participa en el projecte ‘Cep, tina, vi’ per recuperar documents i testimonis de la història del sector al Bages.

Un dels objectius és fer arribar el món de la vinya i el vi a persones de totes les edats. El programa d’activitats és el següent:

Dilluns 27 de gener

  • 17.30 h. Taller de còmic: ‘Geshtinanna, la deessa del vi’. Taller co-creatiu de disseny d’un personatge de còmic i il·lustració en viu. A càrrec de la il·lustradora Marina Vidal. Per a infants a partir de 8 anys. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca Pública.

Dimecres 29 de gener

  • 17.30 h. L’Hora del Conte: ‘El raïm trepitjat’. A càrrec de Keke Shuga. Per a infants a partir de 3 anys. Conte sobre el mon de la vinya i el vi, basat en valors com l’amistat, l’empatia, la vida comunitària i l’emprenedoria.

Divendres 7 de febrer

  • 20.00 h. Xerrada: ‘La pedra seca a la literatura’. A càrrec d’Albert Fàbrega i Enfedaque. Amb degustació de vi de la DO Pla de Bages.

Dijous 13 de febrer

  • 16.00 h. Taller: ‘Pintar i experimentar amb vi’. Taller per a adults. Places limitades. Inscripcions a la Biblioteca Pública. Acte organitzat amb la participació del Casal de la Dona.

EXPOSICIÓ

  • La vinya i el vi. Exposició bibliogràfica i documental sobre el món del vi. Dates: fins al 15 de febrer. Horari: de dilluns a divendres feiners (de 15.30 a 20.30 h). Dijous i dissabtes feiners, també de 10.00 a 13.00 h.

ACTIVITATS

  • Sorteig del programa ‘Lletres i Vins 2020’ a la Biblioteca Pública. Sorteig d’un lot de llibres i una ampolla de vi de la DO Pla de Bages entre totes les persones usuàries de la Biblioteca Pública que facin ús del servei de préstec. Dates: fins al 15 de febrer.
  • Projecte ‘Cep, tina vi. Recuperació de la memòria de la vinya i el vi’ al Bages. Iniciativa de la DO Pla de Bages, les biblioteques municipals i diversos ajuntaments de la comarca per recuperar documents, fotografies, costums, cançons, refranys i testimonis sobre el món de la vinya i el vi al Bages. Les persones que disposin d’aquest material poden comunicar-ho a la Biblioteca Pública per rebre informació per escanejar el document o recollir el seu testimoni. Aquest projecte compta amb el suport del Centre d’Estudis del Bages, l’Institut Ramon Muntaner i la Diputació de Barcelona. Web del projecte: https://ceptinavi.cat/. Més informació: trucar al Consell Regulador de la DO Pla de Bages (telèfon 93.874.82.36) o enviar un missatge a l’adreça electrònica memoria@ceptinavi.cat.

El programa ‘Lletres i Vins 2020’ compta amb el suport de la Generalitat.

Imatge de l'exposició bibliogràfica i documental 'La vinya i el vi' a la Biblioteca Pública, dins de les activitats del programa 'Lletres i Vins 2020'.
Imatge de l'exposició bibliogràfica i documental 'La vinya i el vi' a la Biblioteca Pública, dins de les activitats del programa 'Lletres i Vins 2020'.