El record del poeta Joan Margarit es fa present al Grup Sant Sebastià a través dels seus versos

Última revisió 27-09-2021 17:19
27/09/2021

Els versos del poeta Joan Margarit van omplir diumenge 26 de setembre la plaça interior del Grup Sant Sebastià, un espai urbà del barri de Salipota que va contribuir a definir com a arquitecte, en una lectura poètica protagonitzada pel poeta surienc Josep Maria Rodríguez i l’actriu i escriptora Estel Solé.

L’acte va ser organitzat per la Biblioteca Pública i l’àrea municipal de Cultura amb l’objectiu de fer un reconeixement públic al poeta, recentment desaparegut, i posar de relleu la seva vinculació amb Súria.

Josep Maria Rodríguez i Estel Solé van parlar sobre la trajectòria vital del poeta, a partir de la seva obra literària i dels records personals nascuts de l’amistat i les col·laboracions desenvolupades amb Margarit, recentment desaparegut.

El poeta surienc va explicar que la vida de Joan Margarit “va ser un exercici de resistència”. Josep Maria Rodríguez també va remarcar que el Grup Sant Sebastià és un espai urbà “que forma part de la biografia” de Margarit.

Joan Margarit (1938-2021) és un dels autors més rellevants de la poesia recent en català i castellà, i va rebre nombrosos guardons, el darrer dels quals va ser el Premi Miguel de Cervantes.

Com a arquitecte, va ser un dels artífexs del projecte de reconstrucció del Grup Sant Sebastià, juntament amb Carles Buxadé, quan va ser necessari enderrocar els blocs d’habitatges originals a causa de l’aluminosi.

Entre les persones assistents a la lectura poètica es trobaven l’alcalde Albert Coberó i altres membres de la corporació municipal, a més de representants de l’Associació de Veïns de Salipota.

En el transcurs de l’acte, Josep Maria Rodríguez va recitar un dels poemes que Joan Margarit va escriure en un bar de Súria, aprofitant els desplaçaments que feia a la vila per a les visites d’obra de la reconstrucció del Grup Sant Sebastià.