La Closcaneta

La Closcaneta va néixer per iniciativa de l'Ajuntament de Súria com a protagonista d'un fulletó promocional de la recollida selectiva, que es va editar l'any 1996. Posteriorment, el 1998 es va publicar la primera edició del seu calendari, que en els primers anys es va distribuir exclusivament a Súria. A partir de l'any 2005, la seva difusió es va estendre a altres municipis de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. La seva edició ha comptat amb la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i la Diputació de Barcelona.

El dibuixant de la Closcaneta va ser, fins a la seva jubilació, el manresà Josep Soler. El seu estil de línia clara va aconseguir impregnar el personatge d'una gran versatilitat i una enorme simpatia, fent-se molt popular a Súria entre persones de totes les edats. Amb la identificació de la Closcaneta com una tortuga es volia fer referència a una espècie autòctona d'aquest animal, present en algunes àrees fluvials de Súria.

Una mostra d'aquesta popularitat és que la Closcaneta es va convertir l'any 2006 en un personatge de la imatgeria surienca de gegants i capgrossos.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 16-04-2021 19:33