Informació i gestions

L’origen de l’actual Cementiri Municipal de Súria es troba en un dels fets que més han marcat la història contemporània de la vila: l’epidèmia de còlera de 1885.

Les necessitats derivades de la malaltia van obligar a utilitzar uns terrenys propers a l’antic cementiri parroquial, ubicat a la zona de l’actual carrer del Roser.

La municipalització del recinte es va produir l’any 1932, arran d’una llei aprovada pel govern de la Segona República per a tots els ajuntaments.

Durant els anys setanta, el creixement demogràfic de la vila va obligar a fer una primera ampliació del recinte, que va cobrir les necessitats de la vila fins a començaments d’aquest segle XXI.

Entre els anys 2009-10 es van portar a terme noves obres d’ampliació i millora per adaptar-lo a les necessitats previstes a curt i a mitjà termini, habilitar una nova entrada i crear nous espais enjardinats. L’ampliació es va portar a terme en terrenys de titularitat municipal i en espais cedits per l’empresa Iberpotash.

Els principals tràmits relacionats amb el Cementiri Municipal són els següents:

  • Sol·licitud de nínxols o columbaris. Cal fer la gestió a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), al la planta baixa de la Casa de la Vila, en horari d'atenció al públic.
  • Transmissió del títol d’un nínxol. Cal fer la gestió a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), a la planta baixa de la Casa de la Vila, en horari d'atenció al públic.

L’empresa concessionària del Cementiri Municipal de Súria és el grup Mémora.

- Plànol d'ubicació: Enllaç

- Horari del Cementiri Municipal: obertura diària, de 8.00 a 20.00 h. ATENCIÓ: EN L'ACTUAL SITUACIÓ D'EMERGÈNCIA SANITÀRIA PEL CORONAVIRUS, S'APLIQUEN LES MESURES RESTRICTIVES ESTABLERTES PER L'ADMINISTRACIÓ SUPERIOR PEL QUE FA A L'ACCÉS A AQUEST EQUIPAMENT, EN ESPECIAL EN EL CAS D'ENTERRAMENTS.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01-04-2020 18:42