Un concert de jazz es converteix en el primer acte públic al carrer després del confinament i posa el pròleg a la Festa Major de Súria

Última revisió 11-07-2020 23:55
06/07/2020

Un concert de jazz de l’Asier Olabarrieta Big Band s’ha convertit en el primer acte públic celebrat a l’aire lliure a Súria després del confinament dels darrers mesos per la pandèmia del coronavirus. El concert va tenir lloc dissabte 4 de juliol a la plaça de Sant Joan, amb les mesures obligatòries de protecció anti-Covid i com a pròleg als actes de la Festa Major 2020.

L’acte s’havia de celebrar inicialment el passat mes de març dins de la programació d’Art en Cicle al Teatre del Foment Cultural, però la implantació de l’estat d’alarma va obligar al seu ajornament.

Tot el públic assistent va haver de portar mascareta, romandre assegut i mantenir la distància de seguretat amb altres persones, unes condicions que també seran aplicades en els altres actes públics de la Festa Major. Per aquest motiu, les cadires van ocupar tota la plaça de Sant Joan.

Abans de l’acte, la regidora d’Ensenyament, Turisme, Participació i Festes, Alba Santamaria, acompanyada per representants d’Art en Cicle, va donar la benvinguda a les persones assistents i va remarcar la importància de complir aquestes mesures de seguretat pel bé de tothom. El concert va ser gratuït per a les persones assistents.

L’Asier Olabarrieta Big Band va oferir un concert jazzístic de gran nivell tècnic, que va rebre molts aplaudiments. Aquest grup musical ha nascut al Centre Superior de Música del Liceu de Barcelona per iniciativa del jove bateria navarrès Asier Olabarrieta, aplegant altres joves intèrprets de talent sota la direcció de Sergi Vergés.

Després d’aquest pròleg jazzístic, el programa de la Festa Major començarà dijous 9 de juliol al Parc Municipal Macary i Viader, amb un acte d’inici (21.45 h) i una cantada d’havaneres amb el grup Son de l’Havana (22.00 h). Enguany no hi haurà rom cremat en aplicació de les mesures anti-Covid.

El programa festiu es desenvoluparà entre els dies 9 i 13 de juliol, a l’entorn de la diada de Sant Cristòfol.

Normes de protecció anti-Covid per als actes de la Festa Major

El programa de la Festa Major, que ja ha estat distribuït per les llars de la vila, inclou les següents normes de protecció anti-Covid per als actes previstos:

  • Caldrà portar mascareta i garantir la distància de seguretat de 2 metres.
  • Als actes no s’hi podrà assistir a peu dret.
  • No hi haurà servei de bar.
  • L’organització es reserva el dret de cancel·lar qualsevol espectacle que s’estigui realitzant si el públic no respecta les mesures de protecció i seguretat.
  • No es podrà sortir dels cotxes durant les projeccions d’autocinema previstes al Rieral del Tordell.

D’altra banda, enguany s’ha canviat la ubicació del punt de llançament del Castell de Focs per tal d’augmentar-ne la visibilitat des de més domicilis i evitar possibles aglomeracions de persones.