Súria participa de nou en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb dos tallers per a infants i famílies

Última revisió 17-11-2021 11:49
17/11/2021

Súria participarà de nou en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb un taller contra el malbaratament alimentari (aquest dissabte 20 de novembre) i un taller infantil de decoració nadalenca amb material reciclat (divendres 10 de desembre). El lema d’aquesta nova edició de la Setmana és ‘Comunitats Circulars: suma’t a un món sense residus’.

El taller contra el malbaratament alimentari d’aquest dissabte 20 de novembre s’adreça a infants i famílies. Aquesta activitat tindrà lloc a la plaça de la Serradora, d’11.00 a 13.00 h, i serà a càrrec de l’associació Espigoladors. No caldrà inscripció prèvia per participar-hi.

La plaça de la Serradora també serà l’escenari de l’esmentat taller infantil de decoració nadalenca amb material reciclat, que serà a càrrec d’Econimbus i es farà de 17.00 a 19.00 h. Tampoc no caldrà inscripció prèvia per participar en aquesta activitat.

L’organització dels dos tallers és a càrrec de l’àrea municipal de Medi Ambient i de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. La Setmana és una iniciativa d’àmbit europeu, que a Catalunya té el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i nombrosos ajuntaments.

Les escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac també participen en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus dins del Programa Escoles Verdes, amb diferents activitats relacionades amb la reducció de residus i el reciclatge.

Enguany, la Setmana posa l’èmfasi en la promoció de l’economia circular com a pas necessari per avançar cap a una societat amb zero emissions, a partir d’un canvi en els patrons de consum i producció. L’Ajuntament de Súria anima tothom a prendre-hi part per ser partícips d’aquest canvi que va molt més enllà de l’acció climàtica.