Les empreses de Súria ja poden presentar sol·licituds per accedir als ajuts del programa europeu Leader

Última revisió 21-10-2020 13:47
21/10/2020

El termini de sol·licitud d’ajuts del programa europeu Leader d’aquest any 2020 roman obert fins al proper 30 de novembre, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat. Aquesta iniciativa, de la qual es poden beneficiar les empreses de Súria, vol fomentar el desenvolupament d’inversions que afavoreixin l’activitat econòmica i la creació d’ocupació.

La gestió d’aquests ajuts a Súria i altres seixanta municipis de la Catalunya central és a càrrec de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, a la qual pertany l’Ajuntament de Súria.

Els ajuts del programa Leader també donen suport a la promoció d’accions d’adaptació al canvi climàtic, l’establiment de polítiques adreçades als joves en el món rural, la protecció dels recursos naturals i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari.

Es tracta de subvencions a fons perdut que, en el cas de projectes privats o promoguts per empresaris i emprenedors, cobreixen entre un 20% i un 40% de la inversió per a la creació, ampliació, millora de negocis i creació de nous llocs de treball. L'import màxim de la subvenció se situa en 100.000 euros.

L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ja ha fet difusió d’aquesta nova convocatòria dels ajuts del programa Leader entre el teixit empresarial de la vila.

Les bases dels ajuts es poden consultar en el web de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

Logotip de l'Associació pel Desenvolupament de la Catalunya Central.
Logotip de l'Associació pel Desenvolupament de la Catalunya Central.