L'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament ha reforçat els seus serveis d'informació, gestió d'ofertes de treball i assessorament

Última revisió 15-04-2020 19:10
15/04/2020

L'àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament ha reforçat els seus serveis d’informació, gestió d’ofertes de treball i assessorament a petites empreses, comerços i professionals autònoms de la vila en l’actual situació d’emergència sanitària pel coronavirus. Aquesta àrea municipal també està recollint sol·licituds d’ajut econòmic per cobrir subministraments bàsics del teixit empresarial i professional de la vila que estigui més afectat per la crisi.

Les principals línies d’actuació són les següents:

  • Servei d’assessorament urgent per a petites empreses, comerços i professionals autònoms de Súria. L’objectiu d’aquest servei és resoldre els dubtes dels professionals autònoms, comerços i petites empreses en relació amb les afectacions que hagi pogut tenir la crisi del coronavirus per als seus negocis, per tal de minimitzar les dificultats econòmiques que pugui generar la caiguda de l’activitat. S’hi pot accedir a través d’una trucada telefònica a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic (telèfon 93.868.28.00) o enviant un missatge a l’adreça de correu electrònic sosempresa@suria.cat.
  • Ajuts econòmics per a petites empreses, comerços i professionals autònoms. L’objectiu d’aquesta línia és ajudar a cobrir les despeses de subministraments bàsics (aigua, electricitat i gas) de les petites empreses, comerços i professionals autònoms de la vila que puguin acreditar una situació econòmica clarament pitjor en relació amb els períodes anteriors a l’actual crisi sanitària.
  • Gestió d’ofertes de treball. El Servei d’Ocupació de l’àrea de Promoció Econòmica està realitzant la gestió directa i difusió de diferents vacants urgents de la Residència Bell Repòs, dues de les quals ja han estat cobertes. També es difonen processos selectius de diferents entitats assistencials del nostre entorn i borses de treball del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Les dues primeres línies d’actuació formen part del pla de xoc que la Junta de Govern Local va aprovar el passat 19 de març per donar resposta a les necessitats creades per l’emergència sanitària en diferents àmbits.

La difusió del servei d’assessorament urgent per a petites empreses i autònoms s’ha fet a través de trucades i missatges de correu electrònic a l’Associació Empresarial de Súria (AES), la Unió de Botiguers, i també de manera directa a empreses, establiments i professionals autònoms de la vila.

Fins ara han estat ateses més d’una vintena de consultes del teixit econòmic de la vila, centrades especialment en problemàtiques com la reducció dels ingressos i el descens de l’activitat empresarial.

Pel que fa a la línia d’ajuts econòmics per a petites empreses, comerços i professionals autònoms de la vila, fins ara han estat ateses tres sol·licituds d’informació.

En relació amb la gestió d’ofertes de treball, la difusió de les esmentades vacants urgents ha estat realitzada a través del web www.suriaocupacio.cat, del twitter @suriaocupacio, de diferents webs de recerca de feina i de manera directa amb missatges de correu electrònic enviats a gairebé quatre-centes persones usuàries del Servei d’Ocupació.

Logotip de l'Ajuntament de Súria.
Logotip de l'Ajuntament de Súria.