L'Ajuntament s'adhereix a la declaració per la millora de les comunicacions entre les comarques centrals i l'àrea metropolitana

Última revisió 04-02-2020 11:27
04/02/2020

L'Ajuntament de Súria s’ha adherit a la declaració institucional del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages per la millora de les comunicacions viàries i ferroviàries entre les comarques centrals i l’àrea metropolitana de Barcelona. L’adhesió va ser aprovada per unanimitat en el darrer ple municipal ordinari, que va tenir lloc dijous 30 de gener.

La moció va ser presentada per tots els grups de la corporació (PSC, ERC, GIIS, aiS i JxS). En el seu text es demana que els pressupostos de Catalunya i de l’Estat per als anys 2020 i 2021 incorporin “de manera urgent” les inversions necessàries per a l’esmentada millora.

En la declaració es constata que, tot i les millores registrades en els darrers anys, no s’hi ha avançat pel que fa a “la competitivitat de temps de viatge en infraestructures viàries i, sobretot, ferroviàries”. Tampoc no s’ha assolit l’objectiu d’aconseguir “un traspàs efectiu de vehicles” de la carretera C-55 cap a l’autopista C-16.

Per aquest motiu, el Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages reclama “un gran pacte de totes les institucions” per tal que les infraestructures siguin una eina de competitivitat, reequilibrament territorial i impuls de la mobilitat sostenible.

Entre d’altres punts, en la declaració s’exigeix un augment de les freqüències i de la rapidesa de les connexions ferroviàries entre el Bages i Barcelona, així com un reforçament del servei d’autobús. També s’hi lamenta que, tot i els greus accidents de manca de seguretat a la línia de Rodalies de Renfe, “encara no s’han aplicat les mesures de seguretat adients”.

Una altra de les reivindicacions de la declaració és que els municipis del Bages que formen part de la zona tarifària 6 del transport públic, entre els quals es troba Súria, siguin integrats en la zona 5.

Els acords adoptats en aquest ple seran publicats en el portal de transparència de la seu electrònica del web municipal: https://suria.eadministracio.cat/transparency

Logotip de l'Ajuntament de Súria.
Logotip de l'Ajuntament de Súria.