L'Ajuntament manté oberta la campanya de distribució d'ampolles reutilitzables per netejar l'orina dels gossos a la via pública

Última revisió 23-03-2021 11:37
23/03/2021

L'Ajuntament manté oberta la campanya de distribució gratuïta d’ampolles reutilitzables per tal que els propietaris de gossos netegin l’orina de les seves mascotes a la via pública. Aquesta iniciativa es va llençar a començaments de l’any 2020, però el seu desenvolupament es va veure afectat per l’esclat de la pandèmia.

L’ampolla es pot recollir a la Casa de la Vila, els dimecres i divendres de 10.00 a 14.00 h, al despatx de l’àrea de Promoció Econòmica (planta baixa de la Casa de la Vila). Per poder recollir l’ampolla, caldrà tenir el gos censat.

Fins ara han estat repartides prop de tres-centes ampolles reutilitzables. La seva distribució es mantindrà fins a l’exhauriment de les unitats disponibles.

La campanya, impulsada per l’àrea municipal de Sanitat, porta com a lema ‘Si l’estimes, no deixis que embruti!’, apel·lant a la responsabilitat de les persones propietàries per tal d’acabar amb aquest problema de salut pública.

Altres obligacions de les persones propietàries de gossos són les següents:

  • Censar el gos.
  • Portar-lo lligat quan surti de casa.
  • Recollir els excrements i no llançar-los a les papereres. Cal fer-ho en els contenidors de rebuig i els punts de recollida expressament identificats.
  • Els gossos potencialment perillosos han de portar morrió i cal tenir llicència de tinença d’animals i assegurança de responsabilitat civil.

- Enllaç per descarregar el full informatiu de la campanya de distribució d'ampolles reutilitzables per netejar l'orina dels gossos a la via pública: Enllaç

Imatge de la campanya de distribució d'ampolles reutilitzables per netejar l'orina dels gossos a la via pública.
Imatge de la campanya de distribució d'ampolles reutilitzables per netejar l'orina dels gossos a la via pública.