La Setmana contra la violència de gènere inclourà nous actes participatius a l'entorn de la lectura del manifest i l'encesa d'espelmes

Última revisió 19-11-2019 18:59
19/11/2019

La Nau de Ca l’Agut acollirà aquest dissabte 23 de novembre les activitats centrals de la Setmana contra la violència de gènere, amb nous actes al voltant de la lectura del manifest, la tradicional encesa d’espelmes i actuacions musicals. El programa de la Setmana es completarà amb una visita a Girona, que tindrà lloc dimarts 26 de novembre, i l’exposició ‘No és no’ a la Biblioteca Pública entre els dies 20 i 27 de novembre.

Les activitats d’aquest dissabte 23 de novembre començaran a les 17.00 h i consistiran en una xerrada, tallers i carpes temàtiques, amb la participació de diferents serveis municipals i col·lectius de la vila. Aquest canvi de format és una de les principals novetats d’aquesta nova edició de la Setmana, que manté el seu objectiu principal d’estendre la sensibilització social contra la violència masclista.

Com en anys anteriors, la lectura del manifest serà a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults. Posteriorment es farà l’encesa d’espelmes i una actuació musical d’alumnes de l’Escola Municipal de Música.

Enguany també ha estat reforçat el caràcter transversal de les activitats programades. D’aquesta manera, l’organització de la Setmana contra la violència de gènere és a càrrec de les àrees d’Igualtat, Joventut, Benestar Social i Solidaritat de l’Ajuntament, amb el suport del Consell Comarcal del Bages i el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages i la col·laboració de l’Escola Municipal de Formació d’Adults, Casal de Joves i Punt d’Informació Juvenil (PIJ), Escola Municipal de Música, Institut Mig-Món, Casal de la Dona, Biblioteca Municipal, Mossos d’Esquadra, grup de dones ‘Sense Dones no hi ha Revolució’, grup de joves ‘El Punt Lila’ i el grup local Song Dealers.

El programa complet d’aquesta nova edició de la Setmana contra la violència de gènere és el següent:

Dissabte 23 de noviembre

 • De 17.00 a 18.00 h. Xerrada: ‘Feminisme intersectorial com a autodefensa’. A càrrec de Míriam Hatibi, jove activista catalana. Lloc: Nau de Ca l’Agut.18.00 h. Lectura del manifest, encesa d’espelmes i actuació musical. La lectura del manifest i l’actuació musical seran a càrrec, respectivament, d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults i de l’Escola Municipal de Música. Lloc: Nau de Ca l’Agut.
 • A continuació. Tallers: Activitat ‘L’iceberg del masclisme’ i taller de pancartes. Lloc: Nau de Ca l’Agut.
 • 19.00 h. Actuació musical. A càrrec del grup local de rock Song Dealers. Lloc: Nau de Ca l’Agut.
 • Activitats permanents. Carpes temàtiques, informatives i participatives. Lloc: Nau de Ca l’Agut.
  • Punt d’Informació Juvenil (PIJ). Campanya  #malamente. L’eina Tabú. Informació i recursos educatius.
  • Grup local ‘Sense Dones no hi ha Revolució’. Presentació del grup i assemblea oberta.
  • Carpa informativa ‘El Punt Lila. Què és? Vols formar-ne part?’.
  • Súria Lluita.
  • Punt de venda i consulta de llibres.
  • Coca, xocolata i beguda per a tothom.

Dimarts 26 de novembre

 • 9.00 h (hora de sortida). Visita a Girona. Desplaçament en autobús. Temps lliure, dinar lliure i trobada a la Catedral de Girona i visita guiada pel Call Jueu, considerat com un dels antics barris jueus més ben conservats del país. Inscripcions prèvies. Places limitades. Preu per persona: 7 euros (el pagament de l’excursió es farà el mateix dia de la sortida, en pujar a l’autobús en la sortida des de Súria). Lloc de sortida des de Súria: Estació d’Autobusos.

Altres activitats

 • Exposició ‘No és no’ a la Biblioteca Pública. Mostra bibliogràfica de documents sobre violència de gènere. Dates: del 20 al 27 de novembre. Horari: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h. Dijous i dissabte, també de 10.00 a 13.00 h.
 • Tallers preventius a l’Institut Mig-Món. Durant aquest curs 2019-20 es faran els següents tallers preventius a càrrec d’agents dels Mossos d’Esquadra:
  • ‘Violència masclista: com comença tot?’. Amb l’alumnat de 3r d’ESO.
  • ‘Prevenció de les conductes discriminatòries’. Amb l’alumnat de 4t d’ESO.

- Enllaç per descarregar el díptic de la Setmana contra la violència de gènere: Enllaç

Destacat de la Setmana contra la violència de gènere - Del 20 al 27 de novembre.
Destacat de la Setmana contra la violència de gènere - Del 20 al 27 de novembre.